Vakantie is een mindset

Zowel Martijn als ik moeten deze week gewoon werken, maar omdat we in Amsterdam zitten voelt het toch als vakantie. Echt een aanrader om eens vanaf een andere plek te werken! Het doorbreekt de sleur heerlijk en we maken er een feestweek van. We nemen elke middags direct na het werk een duik in de Ertshaven om de werkdag af te sluiten.Dan hebben we een miniborreltje met wijn in whiskyglaasjes en een piepklein borrelschaaltje. We eten op het balkon of gaan uit eten.


Dus heb je het gevoel dat je te weinig vakantie hebt? Las een nepvakantie in! Ik denk dat het enorm helpt als je bewust je normale patroon doorbreekt. Als je niet van huis kunt ruilen, ruil desnoods van werkkamer. Ja, dat is even sjouwen, maar je koffer inpakken is ook gedoe en dat heb je er dik voor over! Eet wat anders voor ontbijt. Ga buiten de deur lunchen of haal een lekkere koffie tussendoor. Zet een buitenlandse radiozender op. Besluit een week geen tv te kijken. Probeer zo veel mogelijk vakantiegewoontes thuis in te bouwen om het werk heen. Ik knap er altijd ontzettend van op.


Morgen komt er als het goed is een lading kinderen terug van kamp. Zij vertrokken vrijdag voor een week met een boot hier vanaf de kade. Het eerste joch dat werd afgezet en uitgezwaaid door zijn ouders was verkleed als een Dalmatiër.
“Koe,” zei Martijn.
Maar aangezien er daarna Assepoesters, zeerovers en andere sprookjesfiguren aan boord werden gebracht, reken ik dit tot een van die zeldzame keren dat ik gelijk had.

De boot van Peter en Liesbeth is terug! Ze waren eergisteren ‘s morgens voor dag en dauw vertrokken. Daarna meerde er een heel saai schip aan dat ook weer vlug verdween, en nu zijn ze gelukkig terug. Gezellig! De bolder vindt er het zijne van.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Het privacybeleid en de gebruikersvoorwaarden van reCAPTCHA zijn van toepassing.