Mountainous USA

We gaan achtereenvolgens naar de Green Mountains en de White Mountains.
De Green Mountains liggen in Vermont (en als je bedenkt dat dit vroeger Franstalig gebied was, dan snap je de naam van de staat meteen) en zijn groen. De White Mountains liggen in New Hampshire en zijn… precies even groen. Maar wel een stukje hoger, dus wie weet hebben ze ‘s winters meer sneeuw = meer wit.

White Mountains


Het was geen stick season in Vermont, maar wel mud & bug season. Met de modder valt het uiteindelijk mee en de hoofdklamboes beschermen ons tegen de muggen. In elk geval onze gezichten. Natuurlijk zit ik in no time onder de beten, o.a. in mijn handpalm, nek en op de enkel. Helemaal vakantie.

Prachtige natuur en weinig mensen. Love it.


Green Mountains

Bij de White Mountains moeten we parkeergeld betalen via een nogal analoog betaalsysteem: Gooi vijf dollar in de brievenbus met bewijs van je nummerbord en de datum erbij. Maar goed dat we cash én een pen bij ons hebben.

Ook hier is het heerlijk wandelen met de mooiste uitzichten en roofvogels die boven je hoofd cirkelen.


Tijdens een wandeling moet ik altijd wel een keer plassen. In Nederland is dat meestal tricky, want voor je het weet komen er weer mensen aan. Hier had ik de beste ‘loo with a view’ ooit!

North Conway is een soort speelgoeddorpje. Stel je allemaal gekleurde speelgoedhuisjes voor, maar dan op ware grootte. Er is zelfs een treinstation om het effect compleet te maken.


Het motel is ook leuk met ordinaire neonletters en een zwembad met uitzicht op de bergen. Niet verwarmd dus ijskoud, en dan weer lekker opwarmen in de zon.


Coming up: Coastal USA (dat wordt de laatste uit de vakantiereeks)

7 Replies to “Mountainous USA”

  1. Wauw, wat prachtig is het daar. Jullie zien er allebei heerlijk ontspannen uit.

  2. Dat was een long read. Prachtige rapportage en idem foto’s s

  3. Stiekem voelt het alsof ik mee was met jullie trip (en love de referentie naar Noah Kahan, haha!)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Het privacybeleid en de gebruikersvoorwaarden van reCAPTCHA zijn van toepassing.