Met schoonmaak- en boektip

Bij thuiskomst vanaf Schiphol had ik een heerlijke douche. De laatste, zo bleek, want daarna werd mijn water alleen lauw en kwam er een miezerig straaltje uit de douchekop. Naast een cv ketel heb ik een zonneboiler. Mijn gok was dat de ketel na een dag zon dacht dat het water uit die boiler wel zou volstaan. En daarom niet meer bijwarmde. In de loop van de dag, als het water uit de boiler op was, werd het dan steeds wĆ©l weer lekker warm. Maar ‘s morgens douchen betekende koude plens = niet fijn.
Ik belde mijn installateur.

“Ja, u heeft een onderhoudscontract maar als er geen storing op het display staat, dan ligt het niet aan de ketel, mevrouw. U betaalt dan voorrijkosten en arbeidsloon.”
Computer says no.
Maar er was geen alternatief dus ik bestelde de monteur toch. Die ergens die dag zou komen, maar ze konden niet zeggen wanneer. Ik zou een half uur van tevoren gebeld worden dat ze eraan kwamen. De hele dag thuisblijven dus, en om 16.40 uur had ik de hoop opgegeven. De bel ging. De monteur wist mij te vertellen dat hij de opdracht pas om 16.00 uur had doorgekregen. Hij draaide de warmwaterkraan open en… tatadadaaa: gewoon warm water.
Magic touch.
De monteur was even gefrustreerd als ik over de gang van zaken en begreep niks van de installaties die allemaal in mijn huis hangen. Ik rekende 150 euro af in de veronderstelling dat ik hem de volgende ochtend weer terug zou zien.
Maar: de magic touch is nog steeds niet uitgewerkt.
Topmonteur!

Verder schrobde ik mijn balkon en fleurde het op met wat met nieuwe plantjes. Alleen nog de vlonders in de olie zetten nu.

Ik maakte ook het experiment af waar ik in april al over schreef. Er zaten namelijk twee heel kleine bleekspatjes op deze zwarte broek (maak je wc altijd in je blootje schoon, mensen, dat spul spat alle kanten op).

In het kader ‘weggooien kan altijd nog’ dacht ik dat het misschien leuk zou zijn om dan de rest van de broek ook met bleek te bespatten. Een soort sterrenstelsel is het geworden. Niet mislukt, nog wel even wennen.

Het is zooooo lekker lang licht. Inmiddels worden de dagen alweer korter šŸ™ Ik slaap expres met mijn gordijn een stukje open en word heel vroeg gewekt door de zon. Ik hou ervan.

Aan mijn andere uitzicht is ook reuring: ze zijn lekker bezig aan de Erasmusbrug. Voor mijn werk interviewde ik de projectleider van het groot onderhoud dus ik weet alle ins en outs hiervan. Zo tof!

“Er is heel weinig niets, als je goed genoeg kijkt.”
Prachtige zin uit Oever van Ludwig Volbeda. En zo waar!

Heerlijke schrijfstijl, er staat geen woord te veel en zit echt goed in elkaar. Beste boek dat ik in tijden gelezen heb.
Eerder deze zomer las ik Confettiregen van Splinter Chabot. Ook geen slecht boek, maar op een gegeven moment begonnen de hoofdstukken zich wel te herhalen voor mijn gevoel.

6 Replies to “Met schoonmaak- en boektip”

  1. jij hebt toch ook altijd pech! Maar het is leuk geschreven, maak ook een boek, wordt vast een bestseller!!

  2. Wij hadden hetzelfde aan de hand met onze vaatwasmachine. Plots kreeg hij de ene na de andere foutmelding. De technieker kwam langs, deed nauwelijks iets en voilĆ , hij werkte weer voor een hele tijd. Gelukkig kostte de interventie bij ons maar ā‚¬ 50. Hopelijk blijft het bij jou nu ook een hele tijd werken. Leuk plantenhoekje op je terras. Nu nog de zon om ervan te genieten!

  3. Stom van die 150 euro, maar ZO typisch dat het dan terug werkt als er versterking komt.
    Heb dat ook eens gehad met m’n externe computerscherm. Het lukte maar niet om het te laten werken. Na 10 minuten sukkelen haal ik er een collega bij en die persoon loopt mijn bureau binnen en het scherm springt aan. Kostte me gelukkig geen 150 eur :p

  4. Ik zou willen dat de monteurs die ik over de vloer ook naar de
    Magic touch school waren geweest. Helaasā€¦ Leuk balkon heb je! En die chloorspatten kleur ik altijd met watervaste stift. Maar jouw idee is veel leuker!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Het privacybeleid en de gebruikersvoorwaarden van reCAPTCHA zijn van toepassing.