Briljante ideeën en eindelijk zomer

Opeens had ik het: ik ga tonic ijsblokjes maken, en daarmee maak ik dan een gin on the rocks!

Helemaal niet verkeerd hoor. Natuurlijk is de verhouding gin en tonic anders dan in een g&t, maar dat zou je ook nog kunnen oplossen door er toch nog wat tonic bij te schenken. Ik heb wat tegen ijsblokjes omdat ze je drankje zo verdunnen. Maar als je van het drankje zélf ijsblokjes maakt, ben je van dat probleem af. Kan eigenlijk met alle alcoholvrije drankjes! Dus drink je altijd appelsap, maak appelsapblokjes. Drink je altijd cola, maak colablokjes. Geniaal.

Nog een supergoed idee kreeg ik van mijn zus. Ik presenteer jullie: de Kontzitter.

Ik wist ook niet eerder van het bestaan van de Kontzitter, maar je snijdt ze van dun foam op A3 formaat en zet er nog een snee in zodat je ze dubbel kunt klappen tot A4. Perfect om mee te nemen op wandelingen in plaats van een vuilniszak. Zodat je overal zacht kunt neerstrijken.

Nadat ik zowel mijn gele als mijn oranje schoenen én mijn rode laarzen had moeten wegdoen, kocht ik nieuwe groene laarsjes. En nu ook nog deze roze. Blij mee!

Over roze gesproken, de zon ging weer schitterend onder.

Eindelijk een paar warme droge dagen achter elkaar! Snel de kussenhoezen van mijn bank wassen, en mijn spijkermatje.

Niet uitwringen. Niet eens proberen.

Ik zet ook mijn balkonvlonders opnieuw in de olie. Daar knapt de boel wel van op!


Dit dappere sprietje juich ik toe. Letterlijk in de goot opgegroeid en kijk hem nu eens shinen!

Warm weer lunch: yoghurt met veel vers fruit en nootjes. Mmmm.

Twee jaar geleden maakte ik al eens pistacheijs en dat was toen dik voor herhaling vatbaar. Nu heb ik een ander, veel makkelijker recept met alleen slagroom, gecondenseerde melk en nootjes.

Even goddelijk.
Als ik de twee zo vergelijk, denk ik dat ik volgende keer de noten eerst grof hak, dan rooster en daarna pas fijnhak. Waarbij een deel wel pasta mag worden en een deel nog kleine stukjes. Volgend jaar ga ik voor perfectie.

Wie nu denkt dat ik een keukenprinses ben: mis. Met enige regelmaat mislukt er iets finaal, meestal omdat ik me nooit helemaal aan het recept hou.

Deze drab had een linzenpannenkoekje moeten worden. In het recept stond dat ik rode linzen moest weken in water. Ik dacht: ik heb nog linzen in blik, die zijn al geweekt en dat zal heus ook werken. Nou… heus niet.
Het werd couscous 🙂

6 Replies to “Briljante ideeën en eindelijk zomer”

  1. Gaaf die roze laarsjes!! En die kontzitter lijkt mij ook wel wat. Fijn dat je goed gebruik hebt gemaakt van de zomerse dagen want het is nu al weer voorbij….. wat een bummer hè?

  2. Ja hallo, zo mooie laarsjes! Van waar komen ze? 😀
    Ik ga deze zomer ook nog een keer zelf ijs (yoghurtijs) maken. Heb dat een paar jaar geleden al eens gedaan en dat was toen ook goed gelukt.

  3. wat ben jij een bezige bij zeg! Moet wel wennen aan die roze laarzen!

  4. Goed idee inderdaad om het drankje zelf als ijsblokje te gebruiken, zodat het niet zo verdund. En tof die opvallende laarsjes 😀

  5. Volgens mij kreeg je energie van de zon! En fijn die mislukking op het eind. Ik begon al te vrezen dat jij zo iemand bent bij wie álles lukt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Het privacybeleid en de gebruikersvoorwaarden van reCAPTCHA zijn van toepassing.