Verrassingen

Ik was al eens eerder in het Depot van Boijmans, maar Naan nog niet en ik deed ook niet eerder een rondleiding door één van de compartimenten (gratis te boeken als je binnen bent). Tot mijn verrassing waren er in de openbare ruimten ook weer wat andere kunstwerken tentoongesteld. Echt een aanrader was de zaal waarin schilderijen met de rug naar de deuropening stonden opgesteld.

Dit is mijn favoriet van Kees van Dongen

Zo kun je de achterkant van een werk eens bestuderen. Leuk! Wij probeerden de schilderijen vanaf de achterkant te raden, maar dat was nog niet zo makkelijk. In het najaar komt er eenzelfde opstelling met nog veel meer topstukken uit de Boijmanscollectie. Dan ga ik nog een keertje.

De tweede verrassing van het weekend was een minder geslaagde. Ik zou Martijn met de auto oppikken voor een wandeling, maar ik had de route niet gecheckt en opeens bleek ik heel anders te moeten rijden dan ik had verwacht. Via een eng en onoverzichtelijk stoplicht en alleen maar provinciale wegen… Niemand anders zal overigens dat ‘eng en onoverzichtelijk’ met me eens zijn, maar ik had een stresspiek en daarvan moet ik altijd direct plassen. Eenmaal aangekomen bij de parkeerplaats stond ik dus zo’n beetje op ontploffen. De lunchroom was nog niet open en naar het begin van het groen was nog een eindje over een industrieterrein….
Kun je je voorstellen hoe ik hier voorbij jakkerde met een grimas als een boer met kiespijn!


Toen ik eindelijk opgelucht weer uit de bosjes tevoorschijn kwam, ben ik nog even terug gegaan voor deze foto. Te mooi om te laten gaan 😉


De bramen waren al rijp! Meestal gaan we eind augustus pas plukken, maar hier hing toch al een boel bruikbaars tussen. ‘s Middags maakte ik er jam van.
Best een prima groen rondje, zo dichtbij de bebouwing.


Het uitzicht vanaf de trap was een beetje underwhelming, we zagen geen ijsvogels en ook geen bevers.

De laatste verrassing staat nu in de vriezer. Ik doe een poging om pistacheijs te maken, zonder ijsmachine. Ben erg benieuwd of dat wat wordt, want van de omschrijvingen in het recept werd ik niet veel wijzer.

Update: gelukt! Echt heerlijk.

4 Replies to “Verrassingen”

  1. achter de deur van je auto gaan zitten, helpt enorm . Niemand ziet het en jij bent het kwijt!

  2. Ik heb toch zo’n hekel aan moeten plassen en niet kunnen, he? Echt waardeloos. Gelukkig is het lang geleden dat ik in de bosjes zat. Maar hé; als je moet dan moet je. Dat ijs ziet er heerlijk uit, zeg!

  3. Nodig moeten plassen kan je dag echt grondig ruïneren. Ik ben gister in het bos de struiken ingedoken terwijl mijn jongste vanuit de wandelwagen keihard “MAMA POEPE!” riep. Was niet waar. Maar leg dat maar eens uit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Het privacybeleid en de gebruikersvoorwaarden van reCAPTCHA zijn van toepassing.