Wie moet er nou huilen om behang?!


Al meer dan 15 jaar is dit mijn behang en het is tijd voor iets nieuws. Probleem: ik hecht mij erg aan dingen en dit behang… Ik hou zó van dit behang!
Gisteren trok ik het huilend van de muur.

Belachelijk! Wie moet er nou huilen om behang?
Nou ja, ik dus. Want het zit hem niet zo zeer in het behang als geheel, maar om alle beestje die erop staan. Ik heb ze vaak met mijn ogen opgezocht als een spelletje Ik zie, ik zie wat jij niet ziet. Waar is de teckel?

Ah daar!

En kijk, daar is de potvis en het uiltje…

het andere hertje en de dino…

de olifant, de vogeltjes…

de vis, twee andere uiltjes (ik was er altijd wel eentje van de vier kwijt).

Mijn favoriet: het brulleeuwtje. Was ik boos, dan schreeuwde het leeuwtje lekker mee. Was ik moe, dan geeuwde mijn vriend bemoedigend. Ik putte er echt troost uit.

Eén figuur heb ik nooit leuk gevonden. De herder. Wat een suf poppetje, ik begrijp niet dat ik die er indertijd niet uit gehaald heb. Maar het schaapje is dan weer wel heel lief. Er was ook nog ergens een krokodil.


De stroken kwamen er best goed af en ik heb een paar stukjes bewaard. Misschien lijst ik toch nog een fragment in, ik kan er nog niet helemaal afstand van doen.

Nu is de muur heel wit, verschrikkelijk! Maar er is een mooi nieuw behang onderweg. Dat was ook nog even om te huilen trouwens, maar dan in figuurlijke zin. Want ik had een bestand geüpload met een licht structuurtje erin. Nou, daar was niks van te zien in de rollen die ik binnen kreeg, maar in plaats daarvan waren de randen van de vormen onscherp geworden. Had er buikpijn van! Bijna driehonderd euro voor onscherp behang. Gelukkig vond de repro het ook niet mooi geworden en mocht ik een nieuw bestand zonder structuur aanleveren. Heeeel blij mee! Het behang is van perfecte kwaliteit weet ik uit ervaring en de service is dus ook geweldig.

3 Replies to “Wie moet er nou huilen om behang?!”

  1. ik had het lekker laten zitten! Het was toch niet kapot?
    Hoewel, het verhaal erbij is toch wel leuk!
    Plak de figuurtjes maar weer terug, slaap je lekker!

  2. Ik snap je, hoor. Ik heb dat ook en ik zou ook huilen. Inlijsten moet je zéker doen. Mijn grote zussen hebben toen ik nog een baby was, stukjes van mijn baby-behang bewaard (ik ben ze eeuwig dankbaar). Ze zaten in mijn babyboek geplakt. Ik heb ze in een lijstje gedaan en dat ik zo superleuk!

  3. Lijkt me zo leuk als je een paar stukjes kunt inlijsten! Ben heel erg benieuwd naar het nieuwe behang

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Het privacybeleid en de gebruikersvoorwaarden van reCAPTCHA zijn van toepassing.