Superfijn weekend met 7 beten, veel regen en een gruwelijk boek

Sinds 2001 werk ik al met Adobe. Nu wordt de licentie voor het eerst niet betaald door mijn werkgever. Geen probleem, want via mijn studie kon ik het pakket zelf met korting aanschaffen. Helaas loopt die licentie per april af en ik ga het volle pond niet ophoesten. Dus… ik moet straks zonder Adobe verder. Lichte paniek, want ik doe thuis ook alles met Indesign en Photoshop. Maar goed, het is niet anders en ik moet de laatste weekenden nog gewoon afmaken waar ik mee bezig was, zoals mijn nieuwe behang.

En vanaf april kijken naar alternatieve programma’s. Ik had mijn hoop op Procreate maar ik heb geen iPad. Iemand nog een tip?

‘s Avonds ontdek ik zeven muggenbeten op mijn linker bovenbeen. ZEVEN! Hoeveel bloed kun je tappen? En door mijn kleding heen. Was dit wel een mug?! Het jeukt als een tierelier.

Zaterdag ga ik een stukje lopen. Het is van dat weer met de prachtigste Hollandse luchten.


Waar ook steeds een beetje regen uit drupt.

Regen of niet, ik vind dit de beste tijd van het jaar. De dagen worden langer, wat extra vrije dagen in het verschiet en dan komt de hele zomer er ook nog aan. Ik zie alweer Pinksterbloemen. Leuk!

Zondag ondanks de weersvoorspelling toch ook maar even naar buiten voor een rondje rond de plas. De lucht is vandaag alleen maar grijs. Droog houden we het niet, maar het wel fijn om buiten te zijn.
Verder lossen we 2 cryptogrammen op en ik lees nog wat.
Dit boek is eigenlijk iets te gruwelijk, maar ik lees toch verder.
We sluiten het weekend af met een heerlijke borrelplank en de onovertroffen spaghetti Bolognese van Martijn.

4 Replies to “Superfijn weekend met 7 beten, veel regen en een gruwelijk boek”

  1. Ooh, dat herken ik, die Adobe-licensie. Ik ben na een hoop gedoe met net-niet-lekker werkende alternatieven toch voor de betaalde versie gegaan. Ik betaal per maand, dan voelt het minder erg.

    En anders: Canva? 😉

  2. Och, arme jij, koop bij het Kruidvat na de beet pen, helpt prima.
    Ik heb ook de betaalde versie van LR en Photoshop, ik betaal per maand en je krijgt automatisch alle updates.

  3. Canva was ook het eerste wat bij mij opkwam. Wel balen. Nu heb ik zin in spaghetti. Maakt niks uit dat het ochtend is. Ik heb altijd zin in spaghetti

  4. Photoshop kan je per maand betalen kost 12 euro, doe het al jaren. Mocht je dat niet willen dan is Gymp een gratis vervanger. De luchten vielen me ook zo op, snap opeens waarom mensen van over de hele wereld hier komen schilderen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Het privacybeleid en de gebruikersvoorwaarden van reCAPTCHA zijn van toepassing.