Vakantie 2020 in 020

In plaats van Oeganda zitten we deze week in Amsterdam. En eigenlijk vinden we dat prima. Blij dat we niet zelf hoefden annuleren, en als het goed is, schuift deze reis gewoon op naar volgend jaar.


Eerst even een muurtje verven. Prachtige kleur, maar we hebben niet het juiste materiaal. De gladde muur die ik voor ogen had, blijkt een muur te zijn met diep reliëf. Dat lukt voor geen meter met de roller die ik meegenomen had. Helaas hamstert Nederland op dit moment vachtrollers, dus die zijn overal uitverkocht en na twee dagen ploeteren met kwast en schuursponsjes, staken we deze poging. Wordt nog wel vervolgd.


We strijken neer op een steiger aan het IJ voor een wijntje en de NRC scrypto. Angstvallig houden we onze pinpassen en sleutels bij ons, want stel je voor dat die door de grote kieren van de vlonder in het water belanden…
Eén windvlaag en ploep, daar gaat onze pen te water. Nou ja, jammer dan.


We genieten van een kleurrijke zonsondergang om 22.30 uur. Jeetje wat laat! Ik realiseer me dat ik al jaren in juni op vakantie ben, dus de heerlijk late zonsondergang in juni in Nederland heb ik al die tijd gemist.


Dag twee gaan we de stad in. De mondkapjespremière in tramlijn 10. Best benauwd en het kapje belemmert ook eigenlijk mijn zicht. Bizar om iedereen in de tram met mondkapje te zien, en daarbuiten bijna niemand.We gaan naar het van Gogh museum. Zonder een miljoen toeristen voor je snufferd is dit wel een unieke ervaring. Er is een nieuwe Degas aangekocht, zo mooi! Ik ontdek Arnold Koning, herontdek Émile Bernard en heb privé ontmoetingen met de Aardappeleters, de Kersenbloesems en met de Blauwe japon van Kees van Dongen.


We lopen dwars door de stad naar Centraal Station waar we OV fietsen meenemen.


Cocktails bij Hannekes Boom. Het regent de hele dag al een beetje maar nu plenst het lekker door. Het is gelukkig niet koud, en we zitten op een overdekt terras.


Ik voel aan mijn water dat deze indeling van milliliters niet kan kloppen. De beker loopt niet taps toe of af maar is helemaal recht. Dus als het tot het eerste streepje 200 ml is, zou het volgende 400 ml moeten zijn en niet 300 ml. Maar wat er precies misgegaan is, weet ik ook niet. Ik besluit het benodigde water te wegen. Zo zit er 150 ml in de beker. Dus in plaats van de telling bij 200 ml te beginnen, had dt gewoon 100 ml moeten zijn. Ingewikkeld.


We maken pizza met balletjes van kip en chorizo, olijfjes, puntpaprika, mozzarella en peterselie.


Erg lekker.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Het privacybeleid en de gebruikersvoorwaarden van reCAPTCHA zijn van toepassing.