Publieke Werken

Waar er lege plekken ontstonden door afgelaste reclamecampagnes, heeft Rotterdam deze opgevuld met ruim 400 posters met kunstwerken. Wat een goed idee. Elke kunstenaar krijgt een oplage van acht stuks om te verkopen à 35 euro. Leuk! Ik ga er eentje uitzoeken.


Dat valt nog niet mee, want elke keer dat ik op de site kijk, vallen me weer andere werken op. Ik vind zoveel mooi!
Eerst de plek waar de poster komt te hangen maar eens uitzoeken. Hier in het trappenhuis. Die vissenkom mag weg.

Een van de eerste posters die ik aanklik, is van Joris Kuipers.


Hé wat grappig, ik heb al eerder werk van hem gezien. Sterker nog, er staat nog een foto van in mijn telefoon!


Deze zag ik tijdens CODA Paper Art 2019 in Apeldoorn. De foto bewaarde ik omdat het zo’n fijne dag was en ik dat blije gevoel terugzag in de zonnige kleuren.

De poster van Joris vind ik heel mooi, maar ik weet dat het werk meer indruk maakt als het in de ruimte hangt. De diepte waardoor het kunstwerk steeds verandert als je er langsloopt, mis ik op de platte poster. Ik zoek verder.


Deze van Driessens & van den Baar maakt ook grote kans. Alleen wel heel erg binnen mijn comfort zone. Felle kleuren, mooie vormen: altijd goed.


Uiteindelijk kies ik deze. Omdat ik erom moet lachen. Het is iets totaal anders dan waar ik normaal voor val, geen kleur, symmetrisch… maar mijn ogen worden er steeds weer naartoe getrokken. En kunst heeft de taak om je af en toe wakker te schudden.

Maandag mag ik het allerlaatste exemplaar ophalen in het atelier van Petra Laaper. Ben benieuwd of het in mijn trappenhuis op zijn plek zal zijn.

2 Replies to “Publieke Werken”

  1. Ben ook benieuwd of hij daar mooi hangt. Misschien erg veel wit. Maar dat zie je als hij hangt ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Het privacybeleid en de gebruikersvoorwaarden van reCAPTCHA zijn van toepassing.