Dat gaat erin als koek


Alles in huis voor havermoutbrood!
Tenminste, dat denk ik. Blijkt de havermout op… #fail
Nou ja, zo gekocht.

Ik voeg nog dadels toe aan het recept om het wat zoeter te maken. Dit brood ben ik gaan bakken als gezonder alternatief voor de ontbijtkoek die ik elke dag at. Zoveel suiker! Dit recept heeft nul suiker of honing en ook geen boter of olie, maar de eerste die ik bakte, smaakte wel érg gezond saai.


Kan iemand mij vertellen waar dit ‘takje’ voor is? Het zit altijd bij dadels, maar ik begrijp de functie niet. Als het een soort prikkertje is, waarom dan geen simpeler vorm? De pitten waren er al uit… ik snap hem niet.


Zo. Ziet er gezond uit, he? Smaakt als een feestje.


Ook een feestje: op de Hesseplaats trakteren mijn ouders me op een heerlijk zachte haring.

Ik bracht voor mijn moeder kersenjam mee. Ze had ook nog wat voor mij:


😀

One Reply to “Dat gaat erin als koek”

  1. Ik denk altijd dat dat takje er zit, als precies dat: een neptak waar dadels aan hangen? Maar dit is dus wel een onderzoekje waard!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Het privacybeleid en de gebruikersvoorwaarden van reCAPTCHA zijn van toepassing.