Met 24 rollen wc-papier over 2 bruggen

Net thuis uit Ouddorp, nul eten in de koelkast en een drukke week voor de boeg. Nog maar vlug op zondagavond naar de Jumbo dan. Ik fiets de Koniginnebrug over. Net op tijd, want er wordt geseind dat de brug omhoog gaat.

Met 7,5 kg boodschappen op mijn rug, 24 rollen wc-papier aan mijn stuur en enkele flessen wijn in de fietstassen, kom ik terug bij de Koninginnebrug. Hé, alweer open? Of… nog steeds?? O-oh. Die brug staat best vaak in storing. En ik zie al mensen omdraaien. Nergens een boot te bekennen die erdoor moet.

Omfietsen dus. 3,5 km. Heel goed dat ik de urge heb weerstaan om met dit laatste lekkere weer nog waterijsjes in de kar te gooien, want die hadden het niet overleefd. Bij het Poortgebouw sta ik vervolgens ook nog voor een open brug maar deze gaat gelukkig na vijf minuten wél weer omlaag. De Erasmusbrug over, de Boompjes (hé er zit een pop-up bar. Iets met Palmboompjes. geinig. Of het gesponsord wordt door Palm bier is me niet 1-2-3 duidelijk), over de Willemsbrug. Als ik eenmaal het eiland op fiets, staat de brug nog steeds open. Balen voor iedereen die er nog steeds voor staat natuurlijk, maar ik denk alleen: GELUKKIG.

2 Replies to “Met 24 rollen wc-papier over 2 bruggen”

  1. Di bruggen… of ik weer terug ben in de Zaanstreek. ?
    Maar je had in ieder geval voldoende wcpapier, mocht het wchten te lang duren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Het privacybeleid en de gebruikersvoorwaarden van reCAPTCHA zijn van toepassing.