Ik zag een egeltje!

Een levende!!

Mijn beeld van de egel was zo’n platgewalst beestje dat met uitpuilende ingewanden op of langs de weg lag. Ik heb in mijn leven een hoop egels gezien, maar ik kon me niet herinneren dat ik ooit een lévende zag. Het was al een hele tijd een vurige wens.

Dit weekend gebeurde het. Ik hoorde hem eerder dan dat ik hem zag. Egels kunnen blijkbaar niet zo goed sluipen 🙂 Hij was lekker in de bladeren aan het scharrelen. Heb er geen foto van want het was al redelijk donker. Ik zat nog nét even op egelwacht. Dit klinkt heel simpel: ga gewoon ergens in een tuin zitten afwachten en dan rennen de egels vanzelf naar je toe. Maar jullie weten niet hoe vaak ik al vruchteloos op egelwacht zat, in kou en donker. Ook de volgende avond zaten we tevergeefs met gespitste oren in het donker. Toch moet hij zich ‘s nachts over het gras verplaatst hebben. Ziehier het bewijsstuk.

2 Replies to “Ik zag een egeltje!”

  1. Je zou eens een weekje in Ter Aar moeten komen kamperen. Hier zie je regelmatig een egeltje.
    Neemt niet weg dat je er echt, eindelijk, eentje gezien hebt. Yes!

  2. Misschien kun je de egel lokken? Ik dacht altijd dat ze fruit lustten, dus legde dan een banaan of appel neer. Na tig stukken fruit te horen gekregen dat ze liever kattenbrokjes of een stuk kip eten.. Favoriet: pindakaas, maar wel een heeeel klein beetje, want het is geloof ik niet zo goed voor ze..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Het privacybeleid en de gebruikersvoorwaarden van reCAPTCHA zijn van toepassing.