Blue Man Group

Bij verschillende tv programma’s had ik ze al voorbij zien flitsen, de blauwe mannen. En nog steeds wist ik niet precies wat ik me bij hun show moest voorstellen.
Nu heb ik de voorstelling gezien en is het mij duidelijk, maar uitleggen is een ander verhaal. Ik ga een gestructureerde poging wagen.

Categorie 1: drums
De Blue Man Group drumt op alles waar je een stokje tegenaan kunt slaan. Een goede vondst: afvoerbuizen die door in- en uitschuiven verschillende toonhoogten geven.

Categorie 2: visuele effecten
Dit is met stip mijn favoriete afdeling. Opspattende verf in allerlei kleuren, videoschermen waar van alles op en mee gebeurt, blacklight dat een nieuw licht op de zaak werpt. Ik kan er uren naar kijken.

Categorie 3: toneel/ mime
Hilarisch mimespel. De blauw geverfde hoofden zijn al komisch zonder er iets mee te doen, dus een kleine beweging heeft een groot effect.

Categorie 4: interactie met het publiek
Deze categorie had er wat mij betreft uit gemogen. Ik weet het, de kans dat je uit zo’n volle zaal gepikt wordt, is klein. Maar het zou je maar gebeuren! Als de mannen door de zaal heenzwerven op zoek naar hun volgende prooi om mee te doen op het podium, zit het publiek op hete kolen. Voor of achterin de zaal maakt weinig uit, het veiligst zit je midden in een rij en niet aan een looppad aan de rand. O, en tenzij je graag in de spotlights staat, doe jezelf dan een groot plezier en KOM NIET TE LAAT!
De interactie met het publiek beperkt zich niet tot de paar “uitverkorenen”. Iedereen moet meedoen met de dansworkshop en moet op commando oooh en aaah roepen. –> Totaal niet aan mij besteed.

Ondanks de laatste categorie is de voorstelling door de vele originele ideeën en invalshoeken zeker het beleven waard.

2 Replies to “Blue Man Group”

  1. Well, I did my best to translate your blog from Dutch to English, and it worked ok. I think I get most of what you wrote. 🙂 I love the part about the audience being on hot coals in case they are asked to participate.

    Thanks for visiting, and I would like to know the address of your illustration website. 🙂

  2. Was leuk he….ik ben natuurlijk weer zo’n doos die wel mee doet met de bewegingen en geluiden,hahahaha…Hoe verschillend zijn wij! Zeg, is willie een blue man?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Het privacybeleid en de gebruikersvoorwaarden van reCAPTCHA zijn van toepassing.