Beauty & the Beast

Mijn kerstpakket was dit jaar een theaterbon. Leuk! Ik moest en zou een keer naar het Nieuwe Luxor en reserveerde kaartjes voor Beauty and the Beast. Eigenlijk ben ik geen echte musicalfanaat, voor mij hoeven al die liedjes niet steeds, maar ik ben wel fan van Joop. Want hij garandeert kijkplezier als ik even moe ben van het luisteren.
Decor en kostuums zijn geweldig. Ik verwacht dat ik na tien bezoeken nog steeds nieuwe details ontdek (vrijkaarten zijn welkom). Behalve decorstukken doen ook lichteffecten wonderen voor de illusie. Zo wordt er bij de torenscenes steeds een oude stenen vloer geprojecteerd. Net echt!
Hoogtepunt van een voorstelling vind ik ook altijd het eindapplaus. Niet omdat het dan is afgelopen, maar omdat dan de mensen onder hun rollen tevoorschijn kruipen om hun bedankje van het publiek persoonlijk in ontvangst te nemen. Verslavend voor een acteur, lijkt me.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Het privacybeleid en de gebruikersvoorwaarden van reCAPTCHA zijn van toepassing.