Waar ligt Rotterdam eigenlijk?

Ik heb net in de bosatlas nagezocht waar Rotterdam nou precies ligt, terwijl ik er al mijn hele leven woon. Niet omdat ik geen idee had, maar omdat ik aan mezelf begon te twijfelen nu ik als een verzopen katje teruggekeerd was van mijn missies in de stad. De buienradar had toch beloofd dat het droog bleef??

Het plenste de hele middag al, maar vanaf half vier zou het opklaren en dat klopte. Toen ik de deur uit ging, druppelde het nog maar heel zachtjes. Ik wilde naar de bieb en naar de naaimachinewinkel voor patroonpapier met ruitjes. Kan iemand mij trouwens vertellen wat het nut is van patroonpapier zónder ruitjes, dat overal verkrijgbaar is? Met ruitjes is nergens te vinden en dat lijkt mij toch echt vele malen handiger. Maar goed. Regen dus. Niet een klein beetje dat de radar zou kunnen missen, nee,een heleboel. Helga zou zeggen een PITTIGE regenbui.

Totaal doorweekt checkte ik dus de atlas. Maar ik ben niet gek. Rotterdam is niks verschoven. De buienradar LIEGT! En dan nog stiekem de plaatjes achteraf corrigeren ook. Bah.

6 Replies to “Waar ligt Rotterdam eigenlijk?”

  1. Rotterdam is altijd en overal, dus als het ergens regent, kan het in Rotterdam regenen. Maar leg dat maar eens aan een cartograaf uit.

  2. Patroonpapier zonder ruitjes leg je op een getekend patronen vel,[rader blad] van een mode blad en trek het patroon daarop over.
    Patroonpapier met ruitjes gebruik je om een patroon op na te tekenen. Het voorbeeld staat dan niet op een raderblad maar is voorgetekend op ruitjes
    Snap je?

    succes !

  3. Tja, de natuur laat zich niet binnen kaders vallen en is nooit helemaal voorspelbaar.. Hoe hard de mens ook zijn best doet!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Het privacybeleid en de gebruikersvoorwaarden van reCAPTCHA zijn van toepassing.