Van te hete kip naar een lekkende prullenbak

Mijn lieve ouders vriezen voor mij altijd de porties eten in die ze over hebben, zodat ik af en toe lekker niet hoef te koken. De bakjes zijn keurig voorzien van etiket met daarop inhoud en datum van invriezen. Meestal zijn het complete maaltijden, maar soms ook losse ingrediënten. Vandaag had ik mijn zinnen gezet op dit bakje. Ik was nog gewaarschuwd:

Helemaal waar. Ik ben nog steeds aan het nablussen.

Toch was dit niet het allerscherpst dat ik ooit gegeten heb. Met stip op de eerste plaats staat nog steeds het broodje tonijn met harissa in Tunesië. Het zweet gutste mijn zus en mij van het hoofd tijdens het eten van dit broodje aan het strand in de brandende zon. We hadden het niet meer van de hitte en van de slappe lach!

Vanuit deze herinnering beland ik bij de gedachte aan het allerVIESte dat ik ooit gegeten heb. Of eigenlijk gedronken. Ook dit heb ik namelijk met mijn zus op vakantie beleefd. Dit keer in Turkije op een busstation. Dat we er drinken aangeboden kregen, waren we inmiddels wel gewend. Maar tot nu toe was het thee geweest. Ditmaal kwam een vriendelijke man aan met een “lekker fris” drankje dat we echt eens moesten proeven. Hij had voor ieder een Ayran gehaald:
VIES!!!
Ayran is een soort zure, verdunde yoghurt met zout erin. Het was walgelijk. Verwoede pogingen om het spul uit beleefdheid op te drinken, mislukten jammerlijk. Pitti zag de prullenbak als eerste. Toen de man op zo’n afstand was dat hij de inhoud van onze bekers niet meer kon zien, namen we ieder nog nepslok, glimlachten de man vriendelijk toe dat we het op hadden en gooiden onze bekertjes in de prullenbak. Alleen: de prullenbak lekte.
We waren verraden.

Wat is het smerigste dat jij ooit gegeten hebt?

5 Replies to “Van te hete kip naar een lekkende prullenbak”

  1. Advocadesoep. Thuis bij eerste vriendje. Zijn vader had het gemaakt en aangezien hij toch al een hekel had aan veggies (ik dus) moest ik het heel beleefd opeten zonder te mokken. Hetgeen uiteraard niet lukte, vooral niet toen zijn dochters ook een iets wat sterk op kokhals neigingen ontwikkelde. Uiteraard was ik degene die lastig was en had ik ‘gewoon’ vlees moeten eten. Ik heb nu een leuker vriendje met een minder lastige pa (die maakt geen rare soep voor me)

  2. Wel fijn dat ze je gewaarschuwd hebben!
    (Wist je dat nablussen van te hete pepers of wat ook helpt als je een lepel suiker eet?)

  3. Sri Lanka. Een heerlijk groen boontje in een koele curry. Boontje bleek peper. Gevolg een hikaanval met elke 2 seconden een hik van 80 decibel. Na een halve minuut hikken (15x) hielp het slokje water. Ik kon weer verder eten en de rest van het terras ook.

  4. Vegemite. Een soort broodbeleg dat in Australië veel gegeten wordt en verplichte kost voor iedereen die in Australië komt. Voor hun is het reuze grappig om een buitenlander dat spul te zien eten.

    Ik heb ze later natuurlijk wel teruggepakt met een zending dubbel gezouten drop uit Nederland.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Het privacybeleid en de gebruikersvoorwaarden van reCAPTCHA zijn van toepassing.