Diner aan de Maas

“Zullen we straks uit eten gaan?” vraagt Erwin nadat ik herhaardelijk over verveling heb geklaagd en hij door de kattenallergie mijn huis zo snel mogelijk wil ontvluchten. Ik stem in. We moeten nog wel even pinnen vooraf, maar Erwin weet een automaat te staan. Wist te staan eigenlijk, want het ding is van zijn plek verdwenen. Dan maar zorgen dat we het halen met de 37 euro die we nog op zak hebben, dat moet ook best te doen zijn. Het restaurant ziet er verlaten uit. DICHT DOOR BRAND- EN WATERSCHADE lezen we op de deur. We rijden door naar Delfshaven en parkeren de auto aan het water. Het is tot 8 uur betaald parkeren dus ik prop mijn chipknip in een betaalpaal, maar krijg hem er niet meer uit. De paal weigert alle medewerking! Ik onderdruk mijn paniek en na tien minuten krijgen we mijn pas eruit gepeuterd. Op zoek naar een tent waar je met pin kunt betalen. We vinden er een, maar die wil meteen een vermogen van mijn rekening afhalen. We lopen door. Toch maar even pinnen. De cafeetjes waar we langslopen zitten of bomvol, of serveren niks te eten. Ondertussen is het 19.00 uur en rond 20.00 uur worden we in Zevenkamp verwacht voor een housewarming. Erwin stelt voor om patat te halen en in de auto op te eten. Wat ongezellig, denk ik, maar ik zie in dat we niet veel andere opties meer hebben, dus we gaan weer op weg. Nog twee dichte frietkramen passeren we voordat we er een vinden waar ik twee patat met, een kroket, een frikadel en twee blikjes cola bestel. We rijden ermee naar de Westerkade en parkeren daar aan het water. Erwin lacht me uit dat ik nog nog nooit in de auto gegeten heb. Ondertussen geniet ik van mijn patatje en het prachtige uitzicht op de Maas. Weer een ervaring rijker.

5 Replies to “Diner aan de Maas”

  1. Euj, dat was niet zomaar een patatkraam hoor; dat was de (voor de échte Rotterdammers) alom bekende en befaamde Portland! 🙂

  2. Als collega-weblogger heb ik geleerd dat je vooral veel reacties moet achterlaten op andere weblogs. Op die manier krijg je namelijk toch nog wat bezoekers. Bij deze dan.
    Wel weer jammer dat ik dan meteen hierboven moet lezen dat ik geen echte Rotterdammer ben… Mijn eigen associatie met die blijkbaar zeer bekende patatkraam is namelijk enkel ‘Port-wat?’

  3. Ojee. Ik ben ook geen echte Rotterdammer 🙁
    Waar zit die Portland dan, en hebben ze net zulke lekkere patat als Bram Ladage vroeger op de markt?

  4. Ik kom dan wel uit Zoetermeer (heel fijn dat je me daar aan helpt te herinneren), maar ik weet nu wel eindelijk waar Portland is! Blijkbaar ligt het op de route naar mijn werk en ben ik er de afgelopen maanden dus elke dag langs gelopen zonder het op te merken. Tot vanmorgen dus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Het privacybeleid en de gebruikersvoorwaarden van reCAPTCHA zijn van toepassing.