Dat rijst de pan uit

Focaccia. Dat wilde ik eens maken. Maar in hamstertijden was er nergens bloem verkrijgbaar en er moest maar liefst een kilo in.
Nu is bloem weer voorradig en vandaag is de dag.

Er moeten twee zakjes gist in. Kneden is geen optie. Ik kom er met de houten spatel al nauwelijks doorheen. Het lijkt wel kauwgom.
In het recept staat “afdekken met een vochtige theedoek” maar ik voorzie problemen als het deeg zich moet verdubbelen en volg Martijns suggestie om er toch maar plastic folie tussen te doen.


De kom staat zoals altijd op mijn convectorverwarming te rijzen.


Geen briljant idee, zo blijkt. Want het deeg groeit gewoon door aan het einde van de kom…


…hup over de rand zo de verwarming in. šŸ™



Als ik het deeg op de bakplaat stort, is er een glutengrot ontstaan in de kom.



Maar het resultaat is geslaagd! Het brood ziet er prachtig uit en smaakt heerlijk.

2 Replies to “Dat rijst de pan uit”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *