Bedankt, Edna

Ierse Edna had nog een toetje voor ons. Als borg voor onze boeking hadden wij van tevoren 60 euro moeten overmaken en dit bedrag krijgen we dan na de vakantie terug als blijkt dat het huisje keurig is achtergelaten, er geen schade is en wij de afvalinstructies naar behoren hebben opgevolgd.
Nou was dat laatste nog best een probleem, want echt duidelijk waren die instructies niet. Plastic flessen en kranten moesten los in de blauwe container, restafval moest in plastic zakken in de zwarte container en glas moest weer ergens anders. Maar wat doe je bijvoorbeeld met ander oud papier? Erwin en ik hebben voor de zekerheid boven allerlei verschillende kleuren vuilnisemmers gehangen om met eigen ogen te zien wat er nou precies in zat. Opdat we in elk geval de borg niet mis zouden lopen.
Edna stuurde ons de borg terug. ALS CHEQUE.
Nou blijkt dus dat je daar als particulier niks van overhoudt. Alle kosten zijn voor rekening van de inner en van tevoren weet niemand hoeveel die kosten bedragen. Beetje vaag, maar op aanraden van de bankmevrouw heb ik de cheque weer mee naar huis genomen en heb een mailtje naar Edna gestuurd, met het verzoek om het bedrag over te maken op mijn rekening.
Edna heeft niet gereageerd. En aangezien de cheque maar een paar weken geldig is, ben ik hem vandaag toch maar gaan innen. Het kostte me weer een uur wachttijd en een hoop ergernis. Wat de cheque oplevert, is nog niet duidelijk. Ik kan het over ca. twee weken op mijn rekening verwachten.

One Reply to “Bedankt, Edna”

  1. Update: Mevrouw heeft het bedrag alsnog overgemaakt…. GRRRR. Kunnen we dat weer terug gaan storten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Het privacybeleid en de gebruikersvoorwaarden van reCAPTCHA zijn van toepassing.