Zeiken om 30 cent

Een bont boeket graag, van MAXIMAAL 15 euro. De bloemist zocht wat bij elkaar en ging aan haar collega de prijs vragen. Tien euro, hoorde ik de collega zeggen. Nu was ik eigenlijk al content met het boeket, maar ik snapte dat verkoper nog wat extra bloemen erbij kwam zoeken. Terug naar de collega voor een nieuwe prijs: het boeket kwam zo op 14 euro. Ik hoorde: “Wat doen we dan, ronden we het af?” Waarschijnlijk geen idee dat ik het hele gesprek kon horen. Het antwoord van de collega verstond ik niet dus was benieuwd wat de kassa zou aanslaan.
Verrassing! Het werd 15 euro.

In de supermarkt was er geen normale tarwebloem à € 0,38 meer, de enige optie in het schap was biologische bloem: € 1,44. Mijn lievelingswijn? Al weken niet verkrijgbaar. Het schap staat wel vol, alleen met wijn die 2x zo duur is. Heb ik me ook al eens in vergist. Eigen schuld, moet je er maar niet vanuit gaan dat het kaartje bij het juiste schap staat.

En zo kwam het dat toen ik op mijn kassabon € 2,29 zag staan bij de flespompoen die in de winkel voor € 1,99 werd aangeboden, de maat opeens vol was. Ik ging rellen om 30 cent. Ja, het was een biologische en ja, ik wist het zeker en ja, ik kan hem uit mijn tas opgraven. Hier met die € 2,30!

Verder kwam ik thuis met het zoveelste pakje roomboter. Ken je dat? Dat je een paar keer achter elkaar denkt: volgens mij was dat bijna op. Laat ik maar alvast nieuwe nemen…

Had ook nog twee nieuwe kookervaringen!
1: een gerecht met gelatine. Nog nooit eerder gebruikt. Ik vind het ook zo’n jaren ’80 verpakking, misschien dat ik er daarom nooit eerder vertrouwen in had 🙂

2: een sinaasappelcake met HELE sinaasappels. Dus met schil en al in de pan, koken en pureren. Met eieren en amandelmeel in de oven. Zo’n leuk recept! Alleen de cake werd SUPERbitter (niet vreemd met die schil). Een beetje chocolademousse erbij deed wonderen.


7 Replies to “Zeiken om 30 cent”

 1. Ik moet ook oppassen met die maat die blijkbaar ook vol kan geraken.

  Ik ben zo ook eens volledig ontploft al ging het niet om 30 cent en zelfs niet om geld.

  Ik was zelf verrast en dacht: “wel, wel, wel”. Maar ik had gelijk.

  Jij trouwens ook.

 2. Geen idee of het helpt, maar ik werk sinds kort bij kruidvat en daar heb ik al klanten gehad die komen zeuren over…jawel…5cent. Zo erg is het dus nog niet met je gesteld :p

 3. Haha dat van die roomboter! Dat is hier echt standaard. “Oh ik ben al een paar keer een pak suiker vergeten” en dan staan er ineens drie pakken.
  Dat van in die bloemenwinkel vind ik wel wat erg eigenlijk, dat ze het zo onsubtiel doen.

 4. Mijn reactie zie ik niet meer terug dus nog maar eens.
  Die dertig cent was the limit.
  Kan het me voorstellen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Het privacybeleid en de gebruikersvoorwaarden van reCAPTCHA zijn van toepassing.