Zakjes RSI en de challenge achter de challenge

“Geef mij maar zo’n zakje RSI,” kreunt mijn moeder “…of hoe heet dat spul?”

Ach arme lieverds, pap en mam allebei gevloerd door voedselvergiftiging of buikgriep. Ze hebben er een afschuwelijke nacht op zitten en liggen kotsmisselijk en uitgeput in bed.

Ik zorg voor een glaasje ORS met vieze sinaasappelsmaak voor mijn moeder en wat kippenbouillon voor mij vader. Ze nippen wat. Eerder had ik de huisartsenpost al gebeld voor advies en de vrouw had zeer voortvarend beide ouders zelf willen spreken en onderwierp ze aan een heel vragenvuur. Was niet direct de bedoeling want het telefoontje was tegen de wens van mijn ouders in en nou zadelde ik ze er alsnog mee op. Goed, was even niet anders. Wel jammer dat de vrouw daarna gewoon ophing zodat ik mijn eigen vragen uiteindelijk nooit heb kunnen stellen. En, dacht ik, misschien niet heel slim om mijn telefoon zo door te geven…

De volgende dag knapten mijn ouders gelukkig weer op en ik werkte, sportte mijn usual maandag en ging vroeg naar bed.

Om 23.00 uur begon het.

Emmer. Teiltje. Wc. Herhaal.
Wat. Een. Nacht.
De volgende dag kon ik me nauwelijks verroeren. O wat voelde ik me beroerd. Koorts. Overal pijn. De misselijkheid nam wel langzaam wat af. Ik at 2 hapjes van een perenijsje en tegen de avond een droge beschuit. Ik zag als een berg op tegen de nacht.

En toen werd ik helemaal opgelucht wakker. Wat is het eigenlijk fijn om je gezond te voelen!
Vandaag werk ik een klein beetje en ziek verder lekker uit op de bank. Ik moet mezelf enorm beheersen om niet meteen volle bak verder te gaan naar mezelf even wat rust te gunnen.


Hoe moet dat met mijn oktober sportchallenge?
Ik had een heel schema gemaakt met dubbele diensten omdat ik hem per se af wilde maken maar vanaf donderdag geen seconde tijd meer zou hebben. Maar: ik laat het gaan. Je leest het goed. Ik stop. Ik vind dat vreselijk ingewikkeld, want afspraak = afspraak.
Misschien zit daarin dus de échte uitdaging voor mij.
Accepted.

One Reply to “Zakjes RSI en de challenge achter de challenge”

  1. tja, wat niet kan, kan niet Mara, dat moet je inderdaad accepteren.
    Gewoon lekker uitzieken en gezond weer verder.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Het privacybeleid en de gebruikersvoorwaarden van reCAPTCHA zijn van toepassing.