Wat doe je als de CO melder afgaat?

Ik deed ramen en deuren open en belde de eerste hulplijn: mijn vader. Martijn sloopte op dat moment de melder van de muur en haalde de batterij eruit zodat het snerpende geluid stopte en we weer konden nadenken.
Ik belde de cv-monteur. Zij adviseerde me de stekker uit de cv-ketel te trekken en te kijken of het geluid zou stoppen. Maar zodra we de batterijen weer in het apparaat stopten, ging direct het alarm af. Oók een verdieping lager. Naar buiten!

De monteur kon nu niet komen, ze was ergens anders bezig.
“Ja, dat snap ik, maar dan kunt u daarna toch komen? Ik durf niet meer naar binnen hoor, CO is hartstikke gevaarlijk”
“Nou, ik ga niet zomaar komen, ik ben niet in de buurt en u bent niet de enige vanavond. Buiten blijven zitten heeft geen zin, want ik weet niet of ik het überhaupt nog red vanavond. Probeert u nog maar een keer nadat u goed gelucht heeft en daarna de ketel weer aansluit of hij nog steeds alarm geeft. Ik neem later vanavond nog wel even contact met u op.”

We haalden de melder naar buiten en stopte de batterij er weer in: ALARM.
We stopten er een nieuwe batterij in: ALARM. Ook in de buitenlucht. Hm.
We reden naar de Gamma, kochten een nieuwe melder, stopten er batterijen in en zetten hem aan: heerlijke stilte.
Naar binnen ermee! De nieuwe melder bleef stil. De hele avond. En ook de telefoon bleef stil.

Vanmorgen werd ik extra blij wakker.
De cv-monteur belde nog om te vragen hoe het ermee stond.

*Mental note: vraag nooit meer raad in de Gamma. Ik kan zelf ook lezen wat er op de verpakking staat en doe dat een heel stuk sneller.*

2 Replies to “Wat doe je als de CO melder afgaat?”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Het privacybeleid en de gebruikersvoorwaarden van reCAPTCHA zijn van toepassing.