Waarom wassen mensen hun fiets niet?

Dat vraag ik me af terwijl ik mijn auto sta te wassen. Hij is zo vies dat ik hem niet goed schoon krijg. Het is ook behelpen, omdat ik eigenlijk net iets te klein ben. Aan één kant helpt de stoep nog mee, maar aan de andere kant kom ik maar nét tot het midden van het dak met mijn spons, en dan alleen als ik met mijn lijf helemaal tegen de zijkant gedrukt sta. En de zijkant is nog vies, want als ik die eerst schoonmaak en daarná pas het dak, dan drupt het vieze water van het dak weer over mijn schone zijkanten.
Het leven gaat soms niet over rozen.

6 Replies to “Waarom wassen mensen hun fiets niet?”

 1. Een auto was je vooral omdat je anders niet door de ramen kan kijken. En omdat je lichten anders amper zichtbaar zijn achter een laag stof. (en voor het gemak en omdat het anders zo raar staat, was je de rest meteen mee).
  Bij een fiets heb je geen ramen.
  (nu heb je van die mensen die willen dat hun auto blinkt als een malle, die wassen daarom. Maar misschien wassen die mensen hun fiets ook wel? Of ze hebben waarschijnlijk geen fiets..)

 2. Het schijnt beter te zijn voor je auto deze te laten wassen in een autowasstraat.
  Zodra er ook een wasserette voor fietsen komt zal ik het eens overwegen!

 3. Het dak van zo’n hoge auto, niemand die dat ziet.. (of heb je korte armen?)

 4. Oh, ik zie toch regelmatig mensen hun fiets wassen hoor. Ik zelf begin er niet aan. Ik vind dat je erg grappig beschrijft hoe jij je auto wast. 🙂

 5. Fiets niet wassen? Vroeger waste ik zo’n beetje elke zaterdag trouw mijn fiets.
  Tegenwoordig eerlijk gezegd inderdaad nooit meer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Het privacybeleid en de gebruikersvoorwaarden van reCAPTCHA zijn van toepassing.