Vrijheid blijheid

Ontsnapt aan de Grote Onrust op mijn werk! Opluchting in mijn hoofd zodra ik de laatste bladzijde omsla van een boek dat leuk begon maar eindigde in een zware anticlimax.

pippi1

En nu nieuwe avonturen tegemoet! Pippi heeft me goed op weg geholpen. De dromen over mijn nieuwe baan zijn al begonnen… waarschijnlijk zal ik de komende drie maanden ook ‘s nachts aan het werk zijn. Ik heb de route in elk geval al getest en ik fiets er precies een half uur over.

proost

Erwin en ik hebben geproost met BUBBELS! (zo moet je dat tegenwoordig zeggen, tenzij je sjampoepel je strot uit krijgt, dan mag dat eventueel ook)
De Reeuwijkse schapen vonden álles vies. BEH!

koken-en-bakken

Ondertussen ben ik een echte huisvrouw, oké, speel ik een echte huisvrouw. Niet alleen kook en bak me driemaal in de rondte (quiche met spinazie, tomaat en feta, lasagna di Mara, salade met druiven, peer, kaas en gerookte kip en kruidcake), ik heb op aandringen van de buurvrouw ook weer een keer het trappenhuis schoongemaakt. Niet voor herhaling vatbaar. Het is me weer volkomen helder waarom ik het eigenlijk nooit doe. Keelpastilles die zo aan de trap vastgekoekt zitten, dat je met nagels en al nog een kwartier bezig bent om ze eraf te schrapen. Kauwgom, ondefinieerbaar kleefspul, snoeppapiertjes, maiskorrels (?!) en chips. Bolognesechips om precies te zijn, dat ruik je duidelijk als ze zich in weke toestand in je dweil genesteld hebben. Drie emmers met schoon water en Blue Wonder verder stonk het trappenhuis een uur in de wind: natte hondenlucht. Blijkbaar kan het materiaal van de trap niet goed tegen vocht. Yuk. De buurvrouw die met twee kleine kinderen zo gebrand is op een schoon trappenhuis, mag van mij eerst haar kinderen leren zich voort te bewegen zonder een spoor aan etensresten achter te laten. Dan praten we verder.

haar1

Al een hele tijd spaarde ik voor lang haar, maar aangezien de steile coupe die ik in gedachten had nooit steil bleef zitten, heb ik nu maar krullen genomen. Althans, de kapper föhnde prachtige krullen in mijn haar die keurig de hele dag bleven zitten, en ik föhn nu ‘s morgens krullen in mijn haar die het ongeveer zeseneenhalve minuut volhouden. Maar het idee is leuk.

blij

Blij! Ik word blij van al mijn nieuwe kleren maar vooral van mijn nieuwe jurkje. En ook van de pakken viÅŸne die ik in de Turkse supermarkt op de Middellandstraat gescoord heb. Nog even de vakantie proeven.

One Reply to “Vrijheid blijheid”

  1. Lief, het is je gegund!!!
    Heeel veel succes alvast donderdag maar ik weet zeker dat het helemaal goed gaat komen met je. dikke kus.

    Ik heb nog een tip voor jou (Hahahaaa!!!)
    Fohn je haar onderstebovenmet een difuser en knijp in je natte haar mousse voor krullen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Het privacybeleid en de gebruikersvoorwaarden van reCAPTCHA zijn van toepassing.