Verlicht

Nee he.
De richtingaanwijzer naar rechts doet vreemd. Hij lijkt op hol geslagen en tikt dubbel zo hard als normaal. Op de parkeerplaats van de Jumbo controleer ik of hij dan ook twee keer zo snel knippert. Hij knippert helemaal niet meer. Zucht.

In eerste instantie denk ik dit euvel gewoon aan het lijstje voor de garage toe te voegen. Ik heb volgende week woensdag toch een afspraak staan voor APK en grote beurt. En het is tenminste niet het linkerlicht dat je eigenlijk harder nodig hebt, zo probeer ik mezelf wijs te maken. Ik negeer de stemmen van mijn ouders die ik in mijn hoofd hoor. Maar na een minuut of vijf is er geen ontkomen meer aan: nog een week zonder knipperlicht doorrijden is doodeng en ik vind het gewoon te gevaarlijk.

Ik vis de handleiding van mijn auto uit het dashboardkastje en ga op zoek naar de sectie
Wat te doen bij…. defecte verlichting (pag 79).
Okee, ik heb dus een schroevendraaier nodig, kruiskop zo te zien en dan moet er gewoon een nieuw lampje in. Ik prijs me met het inzicht dat op het plaatje de linkerkant van de auto getoond is en dat ik in plaats van het uiterst linker lampje dus het uiterst rechter lampje zal moeten vervangen.

Maar… heb ik een ED- of S- uitvoering? Staat die S voor sporting?? Dan wel namelijk…
Voor alle zekerheid besluit ik eerst het kapotte lampje eruit te halen, dan kan ik naast de handleiding ook het lampje zelf meenemen naar Halfords.

Ik krijg de eerste schoef niet van zijn plaats. Met geen mogelijkheid. En omdat de tweede schroef wel lukt, weet ik zeker dat ik de goede kant op draai. Shit. So much voor mijn feministische actie.
Als in een voorspelbare film hoor ik echter plots naast me de vraag of het lukt.
Nee het lukt niet, dat ding zit muurvast. De buurtman (volgens mij woont hij niet naast me) draait de schroef direct los. Ter geruststelling beaamt de lieverd ook nog dat hij inderdaad behoorlijk vast zat. Hij gaat ook nog even kijken of hij niet nog een lampje heeft liggen in de auto, maar dat is niet zo helaas. Evengoed SUPERbedankt voor de hulp!

Ik koop het goede lampje (oranje, dus ik heb toch geen S-uitvoering) en stop hem zelf op zijn plek. HIJ DOET HET!!

Ik denk dat ik een overall ga aanschaffen.

One Reply to “Verlicht”

  1. Herkenbaar… Begin dit jaar heb ik de voorlamp van mijn auto vervangen, omdat het niet meer verantwoord was om nog langer op de APK-keuring van mei te wachten.
    De opmerking van de APK-keurder een paar maanden later: “…en in de voorlamp heppik ik een nieuw schroevie geplaatst, want die was weg. Heppie dat niet gemerrukt?”
    Tsja…. Gemerkt dat die wegschoot toen ik de lamp weer terug wilde plaatsen. Dat wel ja. Maar hij deed het daarna wel en dat was toch het belangrijkste? Dat het licht niet recht naar voren scheen, vond ik toen op dat moment eigenlijk niet zo boeiend meer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Het privacybeleid en de gebruikersvoorwaarden van reCAPTCHA zijn van toepassing.