Van uitstel komt geen afstel

Twee jaar geleden stond er een huizenruil met Utrecht in de planning, die door verschillende omstandigheden een paar keer is verzet. Maar nu gingen we écht!

Wat een prachtig ingericht huis! Het hele interieur is pastelkleurig, met een toffe retro 50s keuken. Alles klopt met elkaar. Erg mooi.
Deze vaasjes vind ik ook briljant. Aardewerk.

We maken kennis met deze reusachtige kat met hoogpolig zwart haar en gele ogen. Als hij naar je zou blazen, loop je denk ik een blokje om, maar het blijkt een lief beestje dat van knuffelen houdt. En je hebt er geen omkijken naar, want hij heeft geen kattenbak maar gaat gewoon even naar buiten bij hoge nood. Ideaal.Het is druk in Utrecht. Eerste weekend na de versoepelingen en dat is te merken. De terrassen zitten bomvol en het is niet eens lekker weer. Wij doen boodschappen bij een enorme Jumbo (O wat mis ik mijn oude ruime winkel!) bij winkelcentrum IBB hof. Geinig, daar heb ik ooit nog een logo voorstel voor gedaan.

We halen een DIY menu af bij SYR. Aanrader! Superlekker en verrassend diner, keurig met opwarminstructies. En bijpassende playlist. We snappen de timer van de oven niet helemaal, maar dat lossen we op met onze telefoon.

Sommige gangen zijn al op voordat ik aan een foto dacht.

Om 23.45 uur word ik uit mijn diepe slaap getetterd door een doordringend alarm. WAT IS ER?? Ik probeer Martijn wakker te maken, maar dat duurt even. Ik moest ook van ver komen, maar het alarm is ZO! HARD!! Ik kan gewoon niet meer nadenken door dat geluid. Ik ga op onderzoek en snauw naar Martijn of hij misschien even een lichtje kan aandoen. Slaapdronken mompelt hij nog iets over de vaatwasser, maar die is gewoon uit.
Het blijkt de oven, die keurig na 5 UUR in plaats van de beoogde 5 minuten alarm slaat. Pfff….

Natuurlijk lig ik nog uren wakker van de adrenaline (en Martijn natuurlijk niet). Zou de kat, die logischerwijze gevlucht is, ooit weer terug durven?

De volgende ochtend is de kat gelukkig gewoon weer thuis en wandelen we naar de Veldkeuken op en neer. Hagel en zonneschijn, mooie route. En op maandag maken we een mooie ronde in de Soesterduinen.


Geslaagde huizenruil!

One Reply to “Van uitstel komt geen afstel”

  1. oeps, en dat in een vreemd huis en dan ook nog een kat, ik moet er niet aan denken! Erg moedig Mara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Het privacybeleid en de gebruikersvoorwaarden van reCAPTCHA zijn van toepassing.