Twee voornemens en een wens voor 2024

Goede voornemens zijn niet populair. Want ja, je kunt ze elke dag maken, niet alleen vanaf 1 januari. Maar voor mij werkt 1 januari goed. Het is een mooi nieuw begin, een makkelijk moment om iets precies een jaar te proberen anders komt het er toch niet van. In 2022 nam ik mezelf iets voor dat ik blijvend heb aangepast. Mooi toch.

Ik heb er dit jaar drie. Of eigenlijk: ik heb twee voornemens en één wens.

1. Een moeilijke (voor mij dan)
Alleen nog maar biologisch vlees kopen. Ik sta mezelf dit jaar 5 cheats toe. Voor als ik een keer stoofvlees wil en geen tijd heb voor de biologische slager. Of kipkrakito’s (oké, dat woord bedacht ik zelf maar je begrijpt meteen wat ik bedoel, toch? Van die krokante kipschnitzels met cornflakes). Huidige stand van zaken: ik eet gemiddeld denk ik zo’n twee of drie keer per week vlees en ik let op een Beter Leven keurmerk, maar veruit het meeste dat ik koop, heeft 1 ster. Ik haal nu al mijn boodschappen bij de Jumbo, en in het assortiment zie ik biologische spekjes en kipfilet, maar veel meer ook niet. Er is vrij veel keuze in de categorie Beter Leven 1 ster en daarom neem ik daar dan genoegen mee. Nam! Nam ik genoegen mee. Vanaf nu naar een andere winkel dus. Of minder vlees eten.
Vleeswaren voor op brood laat ik vooralsnog even buiten beschouwing. Eens kijken wat er in de praktijk haalbaar is.

2. Omdat ik er blij van word
Meer maken. Nu ik geen studie meer doe en mijn werk vooral bestaat uit overleggen en adviseren, mis ik het om dingen te maken. Op mijn vrijdagen wil ik meer tijd gaan besteden aan het maken van collages, linosnedes, schilderijen, illustraties, etc. Ik heb dit doel expres niet SMART geformuleerd. Zodra ik er een aantal aan zou hangen, staat het opeens op mijn ‘to do’ lijst en die is al lang genoeg. Voornemens mogen ook leuk zijn.

3. Een wens
Ik zou graag weer eens een weekje een poes in huis hebben om mee te knuffelen. Of ik verhuis tijdelijk naar iemands huis om daar op de (binnen)poes/poezen te passen, dat kan ook. Zelf een huisdier nemen, wil ik om meerdere redenen niet, maar zo eens een weekje? Lijkt me heerlijk! Dus heb je een poezenoppas nodig, laat het me weten.

4 Replies to “Twee voornemens en een wens voor 2024”

  1. Wellicht kunnen de twee katten hier jouw wens eens vervullen komend jaar. Hoe je ook van kippen?

  2. Fijne dingen om op te focussen in het nieuwe jaar. Ik hou er toch ook wel van, van die goede voornemens. Ik heb ook een lijstje gemaakt. Als mijn blog weer werkt deel ik ‘m!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Het privacybeleid en de gebruikersvoorwaarden van reCAPTCHA zijn van toepassing.