Twee gin&tonics later

“JONGEDAME!”

“Ook dat nog'” denk ik terwijl mijn poging om direct overeind te komen, mislukt. Het hengsel van mijn tas blijft achter het zadel hangen en ik moet dat eerst oplossen voordat ik zelf op kan staan.
De politieagent die mijn geworstel gadeslaat, is duidelijk jonger dan ik. Flapdrol. Met zijn ‘jongedame’.

“Ik had een aanvaring met de spiegel,” verklaar ik. De agent inspecteert de zijspiegel van het politiebusje dat breeduit op het fietspad staat geparkeerd. Ik kon er nog nét langs. Althans, dat dacht ik, maar de spiegel stak blijkbaar meer uit dan voorzien.
“Ah,” zegt de man, “nou, die spiegel kan wel tegen een stootje.”
“Ik ook,” grijns ik en stap weer op mijn fiets.
“Niet gewond?”
“Nee hoor. Gaat goed. Fijne avond!” en ik fiets zo snel ik kan naar huis.

Hoe gênant.

Pas thuis ontdek ik de flinke schaafwond op mijn knie. Mijn legging ligt aan flarden. Ik ontsmet de boel goed met 70% alcohol. Het steekt niet eens. Dat is dan weer het voordeel van alcohol in het bloed. Met verbonden knie en gedeukt aanzien val ik in slaap.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Het privacybeleid en de gebruikersvoorwaarden van reCAPTCHA zijn van toepassing.