Tulp

Mijn eerste naaiproject dreigt op een fiasco uit te draaien. En het is de schuld van de meneer van de kraam op het Stoffenspektakel. Onbenul als ik was (ben!) op lappenvlak had ik namelijk gevraagd om genoeg stof voor een rok tot ongeveer knielengte.
“Simpel of met een hoop poespas eraan?”
“Simpel”
“Dan is een metertje genoeg.”
Maar al bladerend door de laatste Knips blijkt bij de eerste naailes dat mijn beoogde A-lijn al onder poespas valt. Ik heb alleen genoeg stof voor het Tulpmodel. Niet ideaal voor mijn figuur, dat weet ik ook wel, maar ik wil de stof en de eerste les niet verspillen, dus ik begin aan de Tulp.
Met passen blijkt dat de rok veel te wijd om mijn taille zit. Of ik niet een paar coupenaadjes vergeten ben? We bestuderen het patroon nogmaals en nu blijkt dat ik wat plooien gemist heb.
Plooien??
De juf speldt de plooien erin en zegt er ook nog bij: “Het is een soort bandplooimodelletje.”

Help?

Foto’s volgen misschien. Ik moet nog even kijken of ik dat aandurf.

*Update*
Op een knoopje na is de tulp klaar. Ik heb het patroon naar eigen inzicht aangepast en van de plooien coupenaden gemaakt. Uiteindelijk heeft het wel wat geholpen, maar het tulpeffect blijft er toch in. Er zit gewoon teveel ruimte bovenin en door de stugheid van de stof blijft het bol staan. De rok is verder prima gelukt hoor, alles keurig netjes. En hij past ook nog! Ik denk alleen niet dat ik hem daadwerkelijk ga dragen.

7 Replies to “Tulp”

  1. Ik liep te hard van stapel, als je gewoon naailes wilt is een (basis) cursus costumière echt wel aan te bevelen. Heeft mijn vrouw ook gedaan en die heeft er nog altijd plezier van!

  2. Op zijn minst 1 keer aan voor de foto 🙂
    (en al eeuwen wil ik een naaicursus doen, maar komt er steeds niet van door 1001 redenen.. ga zo door dus!)

  3. Volhouden!
    Ik wil graag op de hoogte gehouden worden.Dus durf het aan om foto’s te maken.Jammer dat je niet dichtbij woont.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Het privacybeleid en de gebruikersvoorwaarden van reCAPTCHA zijn van toepassing.