Timing is alles

Als Noorderlichtfan zette ik de wekker in de nacht van vrijdag op zaterdag. In Ouddorp is het een stuk donkerder in Rotterdam dus dat was alvast gunstig. Ik liep de tuin in en… een hele baan roodachtig licht! Zou het..? Ik maakte Martijn wakker, hij geloofde er niet zo in (“is dat niet gewoon de vuurtoren?”) maar ik wist dat het licht er met het blote oog anders uitziet dan door de lens van een camera en maakte een boel foto’s, die er veelbelovend uitzagen.
De volgende ochtend bekeek ik mijn foto’s. Huh? Ik zag alleen maar zwart beeld?! Geen idee wat daar is gebeurd, maar mijn foto’s zijn dus niet gelukt. Zooo balen! Dit is ongeveer de beste die er tussen zat. Heel teleurstellend.

Tot zijn grote verbazing was bij Martijn het omgekeerde aan de hand: ‘s nachts alleen zwart beeld en nu een prachtige foto!
Inmiddels ontdekte ik dat de camera op mijn telefoon een nachtstand heeft. Die timing had echt veel beter gekund. Maar vol goede moed zette ik de volgende nacht opnieuw mijn wekker. Helaas ditmaal geen Noorderlicht te bekennen. Wel veel sterren te zien, en als je deze foto inzoomt, dan zie je de Grote Beer.

Als jammerlijke compensatie is hier nog een ander lijnenspel in de lucht.

Ja, sorry.

Over timing gesproken: op deze foto staat een fazant. Dat wil zeggen, zijn felrode koppie is dus nét weer achter het gras gedoken. De fazant woonde blijkbaar op de camping want we hebben hem het hele weekend gehoord.

En we hebben nog veel meer vogeltjes gehoord! Een greep uit de verzameling hieronder, zeker niet compleet.


Leuke app, Merlin. Nou al die kleine fladderaars nog zien.

Wat wél echt een FANTASTISCHE timing had dit weekend, was het weer. O jongens, wat hadden we mazzel, gewoon vier dagen achter elkaar t-shirtjesweer. Ideaal om in Ouddorp in de tuin te rommelen, lekker in de zon te lezen en te barbecuen.


Er zitten superveel bijen en hommels bij de bloemen.


En dat willen we graag zo houden, dus zaaiden we nog wat extra bijenmengsel bij.

Kwamen we de tuin nog wel uit? Zeker! We hebben met zus en schoonbroer gewandeld en modder geschept bij de Kwade Hoek en we zijn een dagje naar Zierikzee geweest, via Brouwershaven, Zonnemaire en Noordgouwe.

Hier in Zierikzee schraap je de schelpen gewoon van de kade.

En iemand had een fles shampoo leggegeknepen in de fontein.

Haha, SCHUIMPARTY!


Wat een heerlijk weekend. Proost!

5 Replies to “Timing is alles”

 1. Ik las er te laat over, over het Noorderlicht, maar betwijfel ook of ik het hier had kunnen zien. Jammer van de mislukte foto’s. En fijn dat je zo van het mooie weer hebt genoten!

 2. ja, het was een heerlijk weekend.
  En leuk, al die vogeltjes.
  Het Noorderlicht was hier ook slecht te zien, dus je bent niet de enige!!

 3. Mijn Noorderlicht-timing was ook beroerd. Ik zelf ook trouwens. Maar verder was het zo te zien een heerlijk weekend.

 4. Leuk hoor om een weekend met je mee te gaan! Ik heb goede herinneringen aan Ouddorp, begin jaren zeventig, in klas 5 en 6 van de lagere school (nu groep 7 en 8) gingen we op werkweek naar Ouddorp en sliepen we in een gebouw dat heette Toppershoedje. Dát waren zulke leuke dagen!!

 5. Ohh het Noorderlicht, hoe graag ik dat hier gezien had! Maar het kwam precies in de verkeerde week (drukke Moederdag werkweek). Dus ik zou het niet opgebracht hebben om daarvoor midden in de nacht op te staan, dan had ik de week niet overleefd ; )
  Ik zag naderhand wel foto’s van mensen hier uit de buurt, binnen 25 km om ons heen. Prachtige beelden!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Het privacybeleid en de gebruikersvoorwaarden van reCAPTCHA zijn van toepassing.