Sterveling of vampier?

Dikke vette tegenvaller: ik blijk toch een gewone sterveling te zijn! Echt, ik waande mij immuun voor corona, had het nog nooit gehad en dacht het oprecht nooit te krijgen. Maar toen ik dinsdag in een heel klein benauwd hokje met een hoestende collega met koorts had doorgebracht en drie dagen later na een fotoshoot in de kou begon te klinken als een zeehond, zag ik toch een klein buitje hangen.

Meh. Gelukkig voelde ik me niet al te beroerd en was Martijn zo lief om nog een bulk boodschapjes te halen voordat hij de besmettingszone ontvluchtte. Heel stiekem verheugde ik me op een weekendje in pyjama op de bank. Mijn lijf moet soms de gekste toeren uithalen om mij tot stilstand te brengen. Toen we allemaal in lockdown zaten, kreeg ik bij gebrek aan bacillen gordelroos. Maar goed, nu dus toch corona.


Tot nu toe mag ik echt van geluk spreken. Ik ben verkouden, maar meer ook niet. Ik verwen mezelf met een dagje slechte kerstfilms, snoep van de besjes die Martijn gehaald had en maak een lekker linzensoepje. Schoolziek was ik nooit, maar zo moet dat beslist gevoeld hebben.

Op zondag besteed ik de hele ochtend achter mijn nieuwe naaimachine. Even wennen, maar best een fijn ding. En ‘s middags schrijf ik kerstkaarten. Alles op mijn gemak, met een podcastje of muziekje erbij. Vooruit, ik kijk nóg een vreselijke kerstfilm maar nu ben ik er ook wel klaar mee. Ook met het snot trouwens.

Gisteren heb ik, bijna uit eerbied voor corona, geen alcohol genomen, maar vandaag neem ik gewoon een lekker glaasje. Ziek kun je me dus echt niet noemen en ik proef het ook nog.

Weet niet of Spotify Wrapped ook een categorie ‘gewone sterveling’ heeft, maar in elk geval sta ik daar te boek als vampier.
Eh, sorry… vampier?? Blijkbaar luister ik duistere muziek…

Op nummer drie van mijn meest beluisterde artiesten staat Plàsi en ik heb werkelijk geen flauw idee wie dat is. Even opgezocht: klinkt inderdaad oké 🙂
Ik ben geen sterveling, ik ben een vampier.
En een geluksvogel, dat ook.

4 Replies to “Sterveling of vampier?”

  1. Haha, hoe is die Plàsi dan in jouw lijst geraakt? Misschien deel je je account met iemand?
    Veel beterschap ook, gelukkig ben je niet super ziek geweest. Je uitziekdagjes lezen op het ziek zijn na dan wel als super fijn 😀

  2. Zo is ziek zijn niet zo heel erg. Maar toch: beterschap!
    Tip: Last Christmas valt in de categorie leuke Kerstfilms.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Het privacybeleid en de gebruikersvoorwaarden van reCAPTCHA zijn van toepassing.