Stemmingmakerij

Kieskompas presenteert zich als “de betere Stemwijzer”. Er is veel kritiek op de Stemwijzer omdat veel mensen zich niet herkennen in het advies van de site. Nou ben ik zelf heel tevreden over de Stemwijzer en neem het advies altijd ter harte: ik stem dan op de partij waarmee ik het dus blijkbaar het meeste eens ben. In mijn ogen een logica waar geen speld tussen te krijgen is.
Ik behoor bovendien ook niet tot de “tactische” stemmers die in hun glazen bol het effect van hun stem op de mogelijk te vormen kabinetten laten meewegen.

Maar goed, ik ben nieuwsgierig naar dit kieskompas en een extra navigatie is nooit weg. Nou is de uitslag van beide wijzers nagenoeg dezelfde, maar ik ben toch niet enthousiast over de nieuwe variant.
In het Kieskompas moet je namelijk niet alleen je mening geven over politiek beleid op verschillende vlakken, maar je moet ook de betrouwbaarheid en bekwaamheid van de partijleiders beoordelen! Ten eerste vind ik dat je beter op de ideeën van een partij kunt stemmen dan op een partijleider als persoon. Maar ten tweede en vooral: NOGAL WIEDES dat je dan uitkomt op de partij die je zelf van tevoren denkt te willen stemmen.

Dan weet ik een nog beter systeem: geef alle partijen een rapportcijfer en dan is het advies te stemmen op de partij waar u het hoogste cijfer aan hebt toegekend.

2 Replies to “Stemmingmakerij”

  1. Ik denk dat je ook niet specifiek op een persoon stemt, maar je identificeert je wel met iemand, en dat die persoon dan betrouwbaar en bekwaam moet zijn is een eerste vereiste vind ik. Ze moeten straks wel weer 4 jaar mijn idealen en belangen verdedigen….. ik denk dat het niet zo logisch is dat je bij je verwachte partij uitkomt, ik heb nl. veel meer politici aangemerkt alszijnde bekwaam en betrouwbaar, niet alleen de persoon die ik zou gaan stemmen….. dus ook dat argument weerleg ik. Maar….. alles is persoonlijk natuurlijk. Ik stel voorop dat ik mijn gevoel volg en die stem ga uitbrengen op 22-11

  2. Bij kieskompas.nl staat Rita Verdonk tussen de partijleiders, terwijl ze dat toch echt niet is. Dan val je bij mij al af als serieuze website. Prutsers! 😛

    En ik kwam uit bij de Grrrrrristen Unie, dan kan niet kloppen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Het privacybeleid en de gebruikersvoorwaarden van reCAPTCHA zijn van toepassing.