Spookuur

Opeens zie ik het: de ’12’ is van mijn horloge verdwenen.

Wég!
Hoe kan dat nou? Ja, tuurlijk, het streepje kan losgeraakt zijn bij een val van het horloge bijvoorbeeld, maar dan zou het toch los achter het horlogeglas moeten zitten? Het is verdwenen!
Heel. Erg. Gek.

Nog iets dat ik niet snap, is het pijltje op de NS borden. Aangezien het bord haaks op het spoor hangt, zegt een pijl naar links of rechts mij helemaal niets. Dat is maar net hoe je je hoofd draait, toch.

Ik weet dat de trein van de kant van mijn achterhoofd zal komen en dan richting neus verder zal rijden, Het spoor ligt dan links van mij.

Maar, dit is de achterkant van hetzelfde bord. Nu komt de trein van de kant van mijn neus en gaat richting achterhoofd. Het spoor ligt nu rechts van mij.
Ik heb hier zo’n kortsluiting door dat ik het thuis maar gewoon google en ik tref een heel goede uitleg: onthoud de richting van de pijl, draai nu je hoofd naar het spoor toe en dan zie je de rijrichting. Klopt inderdaad, voor beide kanten.
Gelukkig, dat is opgelost.

4 Replies to “Spookuur”

  1. Het streepje was vermoedelijk vastgelijmd en is misschien ondanks het loslaten een beetje plakkerig. Hij moet ergens aan de rand van de wijzerplaat geplakt zitten. Met de zaklamp van je mobiel moet je het kunnen zien. Anders word ik gek.

    Die rijrichting op de perronborden is geweldig. Was me nog niet opgevallen dat ze dat probeerden weer te geven. Ik kijk altijd stiekem in welke richting andere reizigers kijken om te bepalen waar de trein vandaan komt. Leerzaam!

    Ik eis wel een vervolg op het horloge-streepje-mysterie;-)

  2. Wat ik denk: het streepje uit jouw horloge had een midlife-crisis en is van baan veranderd. Hij is pijltje geworden op de NS-borden.

  3. Jeetje! Dat NS pijltje was me nog nooit opgevallen. Maar dank je wel voor de uitleg. En je horloge vind ik er wel leuk uitzien, zo. Niks meer aan doen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Het privacybeleid en de gebruikersvoorwaarden van reCAPTCHA zijn van toepassing.