SOP’70

Nog even over de verkiezingen…

Vorige week bemenste ik met collega’s stemlokaal 396 op Rotterdam Zuid. Leuk om een keer te doen.

Opeens moest ik denken aan de verkiezingen die we in groep 8 hielden. De klas moest groepjes vormen en een partijprogramma bedenken, met voorstellen ter verbetering van de school en de omgeving.

Ik zat in een groepje met Seema. Seema was een vrolijk extravert kind dat wel als lijsttrekker wilde presenteren. We besloten tot de naam Seema’s Ommoordse Partij: SOP’70. Waar dat ’70 precies vandaan kwam? Wij kwamen zelf uit ’77 of ’78 dus het was niet gebaseerd op een geboortejaar.

De partijen in groep 8 troefden elkaar natuurlijk af met de stoerste voorstellen.
“Geen huiswerk meer!”
“We schaffen rekenen af!!”
“Een zwembad op het schoolplein!”

Ik wilde het wat serieuzer aanpakken en verzon heel gedegen veranderingen die de school echt ten goede zouden komen. Seema vond dat -terecht!- wel een beetje saai. Zij gooide nog wat populairdere plannen in ons programma.

Wat de uitslag was, weet ik echt niet meer. Maar dat de meester op ‘het sopje’ gestemd had… ik glom nog een week van trots.

5 Replies to “SOP’70”

  1. Snap ik. Waarschijnlijk waren jouw ideeën ook iets realistischer dan een zwembad op het schoolplein. Met dat idee trek je kiezers maar of je het waar kunt maken….

  2. Ah, wat een leuk verhaaltje! De meester was waarschijnlijk blij dat er één serieuzer voorstel was, naast alle zwembaden en huiswerkvrije dagen 😛

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Het privacybeleid en de gebruikersvoorwaarden van reCAPTCHA zijn van toepassing.