Soda

“I would like to have a glass of orange juice and soda, please.”
De serveerster valt stil. Dan stamelt ze: Orange juice …with..? SODA?! Ik hoor aan haar stem dat ze in gedachten een schep Driehoek in het glas oplost.
“Ja, hij wil graag bubbels in zijn jus”, zegt een tafelgenoot.
“Oh”, giebelt het meisje, opgelucht dat ze Nederlands hoort, “ik heb daar nou echt nog NOOIT van gehoord! Wel met Bitter Lemon… maar wat wil hij dan, SevenUp ofzo?”
Er wordt besloten tot Spa Rood.
“Dan zal ik maar even naar binnen lopen, om aan mijn collega uit te leggen dat ze de Spa BIJ de jus moet doen, hihihi.”
De elektronische bestelapparaten voor op het terras zijn nou eenmaal minder handig dan hip.

De serveerster komt terug naar de tafel om verslag te doen van het ongeloof van haar collega. Helaas heeft ze de drankjes niet bij zich, want zij is alleen van het opnemen en afrekenen.
“Ja, die Zwitsers maken de raarste combinaties hoor”, stelt de tafelgenoot het meisje gerust, “Ze gooien ook Fanta door de Cola enzo. Dat heet dan Spezie.”
“Maar dat is normaal, dat doe ik ook altijd! En dan nog met SevenUp erbij… heerlijk”, antwoordt ze om aan te tonen dat ze heus een gekke meid is.

Even later wordt de bestelling gebracht. In het glas zit alleen sinaasappelsap. Spa Rood? Nee…. die moet ze dan nog even halen.

5 Replies to “Soda”

  1. Grappig. In Duitsland is Spezie idd ook heel gewoon…

    Sinaasappelspa (geen tikfout) gat in de markt 😉

  2. spezie kende ik ook. en zoiets als ‘sneeuwwitje’ (ik geloof bier met 7up, maar pin me er niet op vast, is bijna 25 jaar gelden).

  3. Mixcensuur!

    Als je je eigen mix niet meer kunt bepalen, waar blijven we dan?? Ik gooi nog maar eens een borrel in de cola. Vanavond dan……

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Het privacybeleid en de gebruikersvoorwaarden van reCAPTCHA zijn van toepassing.