Sneeuwklokjes, een kabouterlift en oliebol met schaap


Sneeuwklokjes! Nu al? Ja hoor, laat die lente maar komen.

Museum Voorlinden was een mooie afsluiter van 2018. Wat een verrassend leuk museum! Vooral Rhapsody in Blue en de vaste collectie vond ik geweldig.

Ooit over de bodem van een zwembad gelopen?
Deze miniatuurliftjes zijn volop in gebruik! Inclusief lift-PING-geluid, verdiepinglichtjes en af en toe gaat er een deurtje open of dicht.

Een tip voor als je me zat bent: dump mij gerust hier (of bij de glasblazerij in Leerdam) en ik kijk de hele dag mijn ogen uit. Deze ruimte is overigens momenteel niet in gebruik, en het museum is op zoek naar nieuwe restauratoren die willen samenwerken.

Ik ontdek een schilderij dat verdacht veel lijkt op Scheveningse Vissersvrouwen van Philip Sadée, dat ik ooit naschilderde. Maar bij nadere beschouwing zijn de schilderijen toch niet hetzelfde. Wellicht een ander schilderij van Sadée, want hij schilderde meerdere varianten van dit thema.

Na het museum nog een uurtje wandelen in Meijendel.
Oliebol met schaap: prima combi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Het privacybeleid en de gebruikersvoorwaarden van reCAPTCHA zijn van toepassing.