Reisjeuk

Er zou een regel ingesteld moeten worden dat je handbagage niet zwaarder mag zijn dan je zelf in de overhead lockers kunt tillen. Wat een geklungel in dat gangpad met veel te grote trolleys en hulpeloze gezichten. Wat ga je daar onderweg in hemelsnaam mee doen?! Ik ben heus niet te beroerd om even te helpen hoor, maar het waarom van die handbagage ontgaat mij.

In het vliegtuig kregen we uiterst ingenieuze koptelefoontjes. Zonder “diadeem”, met oorklemmetjes en een snoertje dat je à la een dropveter zelf uit elkaar moest trekken. Mooi!
20140312_021525

Waar ik hard om moet lachen zijn de paspoppen, die om onbegrijpelijke redenen allemaal blank zijn, maar wel een goede Surinaamse kont hebben.
DSC00523~2

De muggen trotseren met het grootste gemak 40% DEET, al spuit je je ieder uur van top tot teen in. Reiskriebels hebben hierdoor plaatsgemaakt voor reisJEUK.

En waar ik ook jeuk van krijg, is het ultratrage, passieve gedrag hier. Geen vezel pit te bekennen. Behalve dan misschien in de vele kleurrijke vogeltjes die hier rondvliegen. De knalgele Grietjebie komt heel veel voor, en staat ook op de postzegel. Leuke beestjes (uiterst rechts op het dak).
DSC00441

2 Replies to “Reisjeuk”

  1. Hahaha, mooi verslag weer. Grappig van die konten, kan me helemaal de beledigde reacties voorstellen als je daar aankomt met Europese paspoppen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Het privacybeleid en de gebruikersvoorwaarden van reCAPTCHA zijn van toepassing.