Rabarber crumble recept


Vandaag maakte ik weer de meest verrukkelijke rabarber crumble. Het originele recept van Allerhande heb ik in de loop der jaren dusdanig aangepast dat het nu echt een ander, eigen recept is. Dus tijd om het hier te delen!

500 gram rabarber
bakje aardbeien (400 gram ofzo, het luistert niet zo nauw)
1 sinaasappel (hand of pers, maakt niet uit)
100 gram roomboter + extra om in te vetten
75 gram donkerbruine basterdsuiker
kaneel naar smaak
mespuntje zout (of gebruik gezouten noten, kan ook, dan laat je het zout verder weg)
75 gram tarwebloem
75 gram havermoutvlokken
50 gram fijngehakte noten, bijvoorbeeld pistachenoten, amandelschaafsel of pecannoten. Een mix daarvan kan ook.

Was de rabarber en snijd in stukjes. Rasp de sinaasappel en pers een helft ervan uit. Doe de rabarber met het sinaasappelsap en de rasp in een pan en laat een paar minuutjes koken. Was de aardbeien en snijd ze in stukjes. Vet een ovenschaal in. Doe de rabarber en de aardbeien erin.
Meng voor de crumble de boter, basterdsuiker, kaneel, zout, bloem, havermoutvlokken en nootjes door elkaar. Verspreid dit mengsel over de rabarber en aardbeien.
Bak 25 minuten in een oven op 200 graden.

Op in no time.

4 Replies to “Rabarber crumble recept”

  1. Ik lust geen rabarber, maar ik ga jouw kruimellaag eens gebruiken voor mijn appel crumble! šŸ™‚

  2. ik ben geen bakster, maar ik kom graag deze rabarber crumble proeven!

  3. Ik werd laatst door een collega getrakteerd op iets soortgelijks en hmmm, zo lekker! Deze ga ik ook eens proberen te maken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Het privacybeleid en de gebruikersvoorwaarden van reCAPTCHA zijn van toepassing.