Power shower!

Met dank aan meneer 2 van de Gamma heb ik voortaan een power shower in plaats van het miezerige straaltje water dat ik voorheen douche noemde.

Ik dacht dat het aan de waterdruk lag, die in een portiekflat nou eenmaal niet geweldig was. Maar de kraan in de keuken gaf eigenlijk wel veel water. Ik dacht dat het aan de douchekop lag. Maar eigenlijk was er geen flintertje kalk te bespeuren. Toch maar een nacht in een bak azijn (bah!). Ik testte met de douchekop van Erwin: zijn kop gaf meer water bij mij, en mijn kop gaf minder water bij hem. Dus toch!

Bij de Gamma stond ik voor een schap met wel 20 verschillende douchekoppen. Ik had de mijne bij me voor het geval ik het merk moest weten, of de diameter van slangaansluiting, of de viscositeit van het moertje voor het schroefsysteem of nog iets heel anders waarvan ik geen weet had dat het van belang was bij het aanschaffen van een douchekop.
Ik ging hulp halen. Meneer 1 wist me al te vertellen dat alle douchekoppen universeel op de slang aan te sluiten zijn en dat ik ze dus allemaal kon nemen. Maar voor de kwestie hardere straal haalde hij meneer 2. Van meneer moest ik gewoon het rubbertje uit de binnenkant van de kop peuteren. Geen nieuwe voor nodig, zei hij. Die rubbertjes stoppen ze erin om hem waterbesparend en milieuvriendelijk te maken.

Met het rubbertje kwam ook het doorlaat”ventieltje” mee maar dat mocht de pret niet drukken: ik heb nu een waterverslindende, milieuonvriendelijke maar o zo heerlijke krachtige douche.
Een compliment voor de meneer van de Gamma, die me met gemak een nieuwe douchekop had kunnen laten afrekenen, maar besloot eerlijk te zijn.

9 Replies to “Power shower!”

  1. Hmm, dat van die azijn ga ik ook eens proberen.. En als dat niet werkt, ga ik ook voor je optie 2. Ik wil ook zo’n straal!

  2. Wat is het toch een genot als je in een winkel vriendelijk, deskundig en vooral eerlijk wordt geholpen! Het lijkt steeds zeldzamer te worden, waardoor ik die enkele keer dat het wél gebeurt er de rest van de dag van kan genieten!

    Douche ze!!

  3. Gotta love those power showers!
    (I’m assuming that you just got one, seeing i cant understand Nederlands! 🙂 )

  4. @Matt: it used to take you about 30 mins to rinse the shampoo out of your hair, but since we took out the water-saving-environmentally-friendly-economical-money-saving rubber ring it makes the average carwash look like a dripping tap. It rocks! 😛

  5. Zeg, hoort je text en foto’s dwars door die groene balk heen te lopen? Of ben ik de enige IE-man hier en werkt alles wel prima in FF en Opera?

  6. Ik heb mijn waterbesparende douchekop ook ooit op dezelfde manier van z’n bespaarfunctie afgeholpen. Doucht heerlijk! Als je ‘m dan eens in de paar maanden een nachtje in de schoonmaakazijn ligt blijft hij fijn stralen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Het privacybeleid en de gebruikersvoorwaarden van reCAPTCHA zijn van toepassing.