Pole position

Vanwege betaald parkeren zet ik mijn auto in Gouda altijd buiten het centrum, een eindje lopen vanaf de flat. Op zondagen is het nog wél gratis parkeren. Dus als ik van plan ben om maandagochtend om 6.00 uur ‘s morgens naar Rotterdam te rijden, zet ik hem zondag graag alvast zo dicht mogelijk bij de flat. Bij grote voorkeur op één van deze vier plekjes. Drukbezette plekjes zijn het. De kans dat ik een lege plek spot is al klein maar als ik op dat moment mijn auto nog moet halen… vergeet het dan maar. Dik overwinningsgevoel dus als ik precies op het goede moment aankom. Ik parkeer mijn autootje achteruit in, startklaar met de neus in wegrijrichting.
Pole position! Ik hou ervan.


Het uitzicht blijft prachtig hier. De binnenstad van Gouda met Rotterdam in de verte. En een bijensnackbar aan de reling. Op het balkon hangt ook zo’n bijenhotel. Waarom ze dat geen Bee&Bee hebben genoemd, snap ik echt niet. Gemiste kans toch?


Ach beestje, ben je tegen de flat op gevlogen? Zielig. Ik leg er een mooie paardenbloempluis bij. Een paar uur later is de vogel een feestmaal voor vliegen. Nou ja. Zo werkt dat.


Over eten gesproken: ik ben een beetje shakshukamoe. Waarom is dat opeens zo hip?

Nog even twee mooie luchtcanvassen.


Ze zijn maar druk daarboven, met al die decorwissels.

5 Replies to “Pole position”

  1. Shakshuka? Nog nooit van gehoord! Prachtig uitzicht heb je inderdaad. Ik parkeerde file (of file parkeerde?) afgelopen weekend in het laatste krappe plekje in een straat met mijn grote broer naast me. Hij was diep onder de indruk en ik heel erg trots.

  2. Parkeren in de stad kan inderdaad voor een overwinningsgevoel zorgen. Het geeft me ook stress, maar als er dan een goed plekje vrij is. Misschien kun je patent aanvragen op je Bee&Bee.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Het privacybeleid en de gebruikersvoorwaarden van reCAPTCHA zijn van toepassing.