Peptalk

Er wordt mij vaak gevraagd hoe ik dat sporten vóór mijn werk 3x in de week volhoud.

Ik geef toe, dit moet ik mijzelf ook regelmatig opnieuw uitleggen. Nu het weer koud en donker is als om 6 uur mijn wekker gaat, maakt het er niet makkelijker op, maar dit had ik van tevoren ingecalculeerd. Erger is dat de motivatie waar ik stiekem op rekende, wegblijft. Ik had namelijk verwacht dat de vooruitgang die ik zou boeken aanleiding zou zijn om makkelijker door te zetten. Fitter zou ik me voelen, ik zou een betere conditie hebben, tonnen meer energie en een strakker lijf.

Ik merk echter geen enkel verschil! De omvang van mijn bovenbenen neemt alleen maar toe, ik kan geen minuut langer rennen op de loopband en ik val nog steeds om tien uur ‘s avonds als een blok in slaap. En als je me de kans geeft, doe ik ‘s middags ook gerust nog een dutje extra.
Hoe kan dat nou? Doe ik iets verkeerd of zeggen al die mensen die wel duidelijk effect merken maar wat? Zou het een self fulfilling prophecy zijn, dat je je beter voelt omdat je denkt goed bezig te zijn?

Ondanks de teleurstellende resultaten, kan ik het echter nog steeds opbrengen om te blijven gaan. Ik sport liever ‘s morgens omdat het me dan zo min mogelijk tijd kost. Als de wekker gaat, sta ik meteen op. Ik douche niet, maar trek meteen mijn sportkleren aan. Na het sporten moet ik toch weer douchen en dat half uur dat ik stinkend doorbreng in mijn eigen huis en auto, neem ik wel voor lief. Als ik ‘s middags na mijn werk zou gaan, moet ik twee keer douchen en bovendien moet ik me dan op de sportschool eerst nog omkleden. Ik zou pas rond kwart voor zeven thuis zijn en om dan nog eens te gaan koken? Dat redden mijn maag en ik niet. Bovendien is dan mijn avond na de afwas al bijna voorbij. Na het eten gaan sporten is helemaal geen optie, want de sportschool zit midden op de route werk <--> huis en ik blijf niet heen en weer rijden.

Ook heel belangrijk: het MOET niet. Ik doe het echt uit eigen vrije wil. Ik heb met niemand afgesproken, ik heb geen vaste dagen ingesteld. Ik bekijk zelf wanneer het me uitkomt en het voelt veel minder als een verplichting. Als ik echt niet uit mijn bed zou kunnen komen, geen probleem, dan ga ik een andere keer. Maar juist omdat deze druk er niet is, lukt het opstaan beter.

En ik verwacht nog steeds superwoman te worden natuurlijk. Ooit, als ik doorzet.

Op veler verzoek: de sportschool gaat om 7 uur open, ik heb een uur nodig om me aan te kleden, brood te smeren en erheen te rijden!

4 Replies to “Peptalk”

 1. Welke sportschool is er in godsnaam al om 6.30 uur open??!! Ik wist niet eens dat die bestonden… of heb je zelf een sleutel gekregen van de eigenaar om de boel te openen 😉

 2. je bent nu al superwoman wat mij betreft!! Maar welke sportschool is inderdaad al om 6.30 open?
  Enne, ik kan me heel goed voorstellen dat je graag wilt sporten, toen ik tijdens mijn stage zo’n vijf dagen per week, 8 uur per dag op mijn luie reet kwam ik ook aan als tierelier.
  Een kantoorlijf is geen pretje.

  Keep up en ik ben benieuwd.

 3. volhouden, je merkt het echt! Wel veel water drinken en je eetgewoonten aanpassen, het kan niet van een kant komen.!!

 4. Wél sporten, is altijd beter dan niet sporten! Misschien zijn je bovenbenen nu wat gespierder.
  Het lijkt mij beter om ‘s morgens te sporten dan ‘s avonds.Dieren gaan ook eerst jagen en dan pas eten.Maar niet met een hele lege maag naar de sportschool gaan hoor.
  Een licht ontbijtje, anders val je flauw.Ikzelf neem ‘s morgens altijd 2 stuks fruit op mijn nuchtere maag, en een groot glas lauw water met een uitgeperste citroen of limoen erin.
  Daarna een grote kom Kellogg’s All-Bran flakes met melk of water(volkoren vlokken met honing)
  18% vezels.Elke ochtend vul ik een lege fles Spa met kraanwater, en die moet ‘s avonds op zijn.
  Met een druk gezin en een baan kom ik niet aan sporten toe.Doe verder alles lopend of per fiets.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Het privacybeleid en de gebruikersvoorwaarden van reCAPTCHA zijn van toepassing.