Paris

Ons appartementje in de gezellige wijk Mortmartre had een slaapkamer met niet alleen de badkamer, maar ook de keuken én woonkamer ensuite- 40 vierkante meter is erg knus 🙂
Maar het was prima toeven daar, het blijft fijner om ergens tijdelijk te wonen dan om ergens te moeten logeren/ bivakkeren.

Wat mij is opgevallen in Parijs:

Autodealers zitten allemaal in de high streets. Toch een vreemde gewaarwording tussen de Esprit winkel en de Mac Donald’s… ook pompstations zitten gerust opeens op de stoep van een drukke straat.

Als automobilist heb je nogal wat ongemakken. Op rotondes ben je volledig aan je lot over gelaten. Ruimte voor 5 banen, maar nergens strepen op het wegdek. Succes!! Ook parkeren is best een uitdaging met de gemiddelde ruimte tot de auto voor en achter je:

La Place heeft een nieuw filiaal!! Op de Eiffeltoren nog wel. Chic hoor! 😉

Er was een schaatsbaan op de eerste verdieping van de Eiffeltoren. Echt romantisch.

Wat doe je als je een beginnende living statue bent en de standbeeld skills nog niet zo goed onder de knie hebt? Zie hier de oplossing. Je wikkelt je in een goud cellofaanachtig plastic waarin je sowieso geen kant op kunt. Een masker zorgt voor bedekking van alle gelaatstrekken. Een kind kan de was doen.

Centre Pompidou blijft mijn favoriet. Ik kan me al een dag vermaken in alleen de museumshop. Maar het gebouw zelf is natuurlijk ook geweldig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Het privacybeleid en de gebruikersvoorwaarden van reCAPTCHA zijn van toepassing.