Ouddorp

Speciaal een uurtje eerder van mijn werk vertrokken om langs de bloedbank te kunnen, blijkt de bloedbank toch pas om 17.00 uur open te gaan. Ik wist dat – alleen zit mijn hoofd al in vakantiemodus. Om 18.00 uur vertrekken we alsnog, getapt en al. We komen bij Zoet of Zout Aad en Jetty tegen, gezellig! Zij zijn juist onderweg naar huis omdat wij de stacaravan komen bezetten.

In Ouddorp aangekomen, staat daar een mooi veldboeket op tafel in de tuin.

Wat een heerlijke tuin met kwetterende vogels (een luidruchtige koekoek) en heel veel kruiden. Basilicum, tijm, een reuzenstruik salie, majoraan, twee soorten munt, rozemarijn en zelfs twee plantjes koriander. Hoe dat kan, is mij een raadsel, overlevingskans van koriander is bij mij max 3 dagen.

Ik pluk elke dag verse munt voor in ons waterflesje, en diverse melanges voor het avondeten. Zo lekker!

Op Hemelvaartsdag maken we een klein rondje door de Kwade Hoek en bemachtigen we uiteindelijk in een strandtent een plekje. Eenmaal terug op de camping drinken een glaasje Agua de Valencia.

Martijn vindt altijd dat ik zo vroeg moe ben. Maar Ć­k ben overdag meestal wakker šŸ˜‰

Kijk, dit zijn de beste champignons.

Ondertussen bakt de BBQ-master de beste gehaktburgers voor door de spaghetti.

‘s Nachts kijken we nog even naar de sterren. Wat een verschil met de Randstad! We horen ook kikkers šŸ™‚ Eigenlijk wil ik de hele nacht buiten blijven.

Vrijdag willen we naar Zierikzee of Brielle, al naargelang de wind staat. Met Noordoosten wind wordt het Brielle. Zo hebben we de kont tegen (zadelpijn) maar de wind mee op de terugweg.

Mooi, die Haringvlietdam.

Ik houd ook heel erg van windmolens. Zo sierlijk!

In Brielle kunnen de vogels op hun gemak hun kostje bij elkaar sprokkelen, want van enige efficiƫntie bij het bedienend personeel is geen sprake.

We lopen nog even over de vestingswerken van het stadje. In de singel rondom zwemmen enorme vissen. Karpers?

Na 58 km op de fiets in de brandende zon hebben we het vooral HEET. Even afkoelen.

Zaterdag fietsen we weer naar de Kwade Hoek, ditmaal om een grotere lus te wandelen. De brandnetels nemen ons te grazen (ik ontdek ook een grote bult op mijn voorhoofd en nog een muggenbeet in mijn gezicht, grrr) en het is erg warm.

Het strand sist en borrelt alsof er iemand een bruistablet over de vlakte heeft uitgestrooid. Als we dichterbij kijken, zien we dat het wemelt van de kleine wurmpjes die in het zand bellen omhoog laten borrelen.

We lopen via Havenhoofd naar de visafslag in Stellendam.

Kibbeling! Bremzout, maar erg lekker met een blikje cola.

Hahaha, geweldig, dit.

We treffen dit kapotte eitje aan. Wat zou er gebeurd zijn? Moeder merel komt poolshoogte nemen. Toch niet de koekoek..?

4 Replies to “Ouddorp”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Het privacybeleid en de gebruikersvoorwaarden van reCAPTCHA zijn van toepassing.