Orde in mijn hoofd, modder in de schoenen


Niks geen Brabant, in Rotterdam brandt nog licht! Deze foto is van vorig weekend vanaf ons balkon in Gouda. (Ons ja. Als latter heb je 2 thuizen en mag je op een gegeven moment ook andermans huis als eigen claimen, vind ik.)


Ik geniet ook al een tijdje van dit voorjaarsstuk gemaakt door Gail. De bolletjes komen allemaal uit, love it!

Ook in mijn hoofd is het voorjaar en dat betekent: orde op zaken stellen. Ik maak een overzicht van mijn financiën in Excel en in de app iBilly en stort me op een nieuw sportregime. Zowel geldzaken als sport hebben mijn interesse totaal niet, integendeel zelfs, maar het geeft wel voldoening om dingen beter geregeld te hebben.
(Tip voor de Belastingdienst: als ik het aandeel van het reservefonds van de VvE dit jaar opeens ergens anders moet opgeven, graag duidelijker aangegeven. En gebruik aub ook het woord banktegoed in plaats van bankrekening, want een bankrekening is hier niet van toepassing. En als we dan toch bezig zijn: gooi me niet steeds uit het programma. Dank.)

Op mijn werk nodig ik mezelf regelmatig uit om mee te lopen met de collega’s die buiten het échte werk doen. Zo was ik laatst mee met de serviceploeg. Best zwaar werk, dat straten maken.

En deze week mag ik mee op pad met de landmeters. Superinteressant! Ik leer van alles over verschillende soorten zand in het laboratorium, over verticale drainage, grondslag, prismaspiegels en tachymeters.


Ook neem ik een kijkje op het bouwterrein van de Rijnhaven, waar een park met strand en nieuwe woningen zullen verrijzen. We gaan onaangekondigd langs bij de bouwkeet en worden hartelijk ontvangen met koffie en verhalen.

Deze meeloopmomenten voelen altijd als schoolreisjes. Mijn collega’s vertellen vol passie over hun werk en ik zuig alle informatie als een spons op. Achteraf maak ik een mooi verslag voor op intranet of LinkedIn.

Dit weekend gaan eindelijk weer eens lekker wandelen. Ik ben er aan toe.

Hard werken hier bij een trekpontje.

De wandelschoenen zijn heus waterdicht, maar niet waar mijn voeten de schoenen in gaan. Tot over de enkels in modder gaan staan, betekent natte voeten.

Maar het geeft niks. Ik ben zó blij met de zon vandaag. We eten onze boterhammetjes lekker aan het water. Vuilniszak op de natte grond, thermoskan thee erbij en genieten.
Ook nog een haas, een kudde Schotse Hooglanders mét de schattigste kleintjes en schaapjes!

Schaapjes zijn altijd goed.

Mooi bruggetje over de sas (=sluis) van Strijensas!

6 Replies to “Orde in mijn hoofd, modder in de schoenen”

  1. Leuk om zo je collega’s beter te leren kennen én de werkzaamheden die zij uitvoeren. Wat is jouw job eigenlijk? Ik las laatst al over de plannen bij Rijnhaven, klinkt allemaal erg leuk, dat deel van Rotterdam wordt ook steeds mooier. Vroeger was zuid echt een gebied waar je liever niet kwam, maar tegenwoordig is dat gelukkig niet meer zo.

  2. Tof dat je met collega’s een dag mee volgt, lijkt me super interessant! Wat doe jij van werk? Mogen we dat weten? 😀

  3. Tuurlijk mogen jullie dat weten, het is geen geheim. Ik ben adviseur interne communicatie bij Stadsbeheer gemeente Rotterdam. Mijn collega’s houden de stad schoon en veilig, ze beheren straten en groen, bruggen en ondergrond.

  4. Wat leuk dat je met je collega’s op pad kunt. Hier kan dat ook. Ga ik ook zeker een keer doen. En die schoenen! Oh, man! Omlopen was geen optie, zeker?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Het privacybeleid en de gebruikersvoorwaarden van reCAPTCHA zijn van toepassing.