Opgelicht

Ik zet mijn fiets op slot en word aangeklampt door een zwerver. Hij stelt zich voor als Straatkrant verkoper en ratelt een eindeloos verhaal, ik geloof dat het ook nog op rijm is en ik heb er geen zin in. Maar er is geen speld tussen te krijgen, ik denk dat hij zó een baan kan krijgen als telefonisch verkoper. Even irritant voor mij, maar beter voor hem denk ik.

Omdat ik vlak voor deze onaangename ontmoeting zelf zo goed uit de brand geholpen ben, besluit ik de welwillendheid door te geven en ik onderbreek zijn verhaal: “Heb je een krantje voor me dan?”
Ja natuurlijk heeft hij dat, het is een ander soort Straatkrant, er zijn tegenwoordig twee verschillende, hij kost hetzelfde en hij kan me zijn pasje tonen, kijk, hier is het en er staan allemaal goede artikelen in het blad en… “Neeeee” zeg ik, “die wil ik niet, ik wil een echte Straatkrant!”

De zwerver neemt er geen genoegen mee en begint een oneindig relaas over het nieuwe broertje van de Straatkrant, kijk hij is pas 3 maanden oud, dit is de 3e uitgave, hier staat het en dit krantje is helemaal geweldig en er staan verhalen in over mensen die aan de drugs zijn, zelf gebruikt hij gelukkig niet hoor, maar zijn broer wel, nou ja, hij is nu al een half jaar clean en die foto op de achterkant, dat is een meisje dat ook eerst…..

Ik geef hem 1,50, gris de krant uit zijn handen, zwerver blij en ik van hem af, en loop Kruidvat binnen. De muggenspuitbussen zijn helaas uitverkocht.

In de linkerbovenhoek van het krantje lees ik:

One Reply to “Opgelicht”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Het privacybeleid en de gebruikersvoorwaarden van reCAPTCHA zijn van toepassing.