November rain


Het is altijd doorbijten in november. Minst favoriete maand van het jaar wat mij betreft. Donker (en dat wordt alleen nog maar erger), nat en veel te druk. Er moet van alles gebeuren en de energie is laag. Deze bos vrolijkt me wel op.Kijk nou hoe cute dit minislakje! Zolang ze huisjes hebben, kan ik slakken wel verdragen. Dakloze slakken daarentegen…. brrrr…

Ik heb eindelijk een muurtje in mijn badkamer geverfd met tegelverf. Beetje eng om te doen, want er is geen weg terug met tegels. Maar het is erg mooi geworden, ik vind de kleur ook mooi en ga er nog een wandje mee doen.

Vorig weekend ging ik naar Dutch Design Week.
Er was zo veel te zien dat ik na een paar uurtjes al ‘system overload’ ervaarde en een stukje ben gaan wandelen. Gelukkig scheen toen net de zon.

En dit weekend heb ik vooral in de keuken gestaan. Een nieuwe batch pompoenontbijt gemaakt, cruesli uit de oven, een potje stoofvlees…


…én we deden een poging tot het maken van burrata.


Het lukte niet om een vaste laag wrongel te krijgen, de wrongel bleef als stukjes cottage cheese in de wei drijven. Extra stremsel en extra wachttijd hielpen niet. Wat gaat er fout? We hebben het heel secuur volgens recept gedaan. Het enige dat ik kan verzinnen, is dat we geen rauwe melk hadden. Zou dat het verschil maken?
Ik besloot dus maar 3 andere kaasjes te maken. Straks proeven.

7 Replies to “November rain”

 1. die wrongel ziet er niet uit, bah. En de november maand is inderdaad een trieste maand, verder mooi verjaal.

 2. Wij hosten deze maand Thanksgiving en ik merk dat dat vooruitzicht wel helpt want ik ben normaal ook niet zo’n fan van november!
  Die kaasjes zien er uiteindelijk wel lekker uit. Benieuwd hoe ze smaken! Ik zou er nooit op komen om zelf kaas te maken, haha.

 3. Pfff ja, november hoort inderdaad ook niet tot mijn favoriete maanden. Positief blijven denken in dekentjes, boeken, thee en series op de bank 😛 En schattig dat minislakje!

 4. November en februari vind ik van die ‘net niet’ maanden. Voor mij zijn dat de overgangsmaanden die donker en koud en vaak nat zijn en meh, nee helemaal niks. Dus helemaal mee eens! Ik ben als remedie ertegen allemaal dingen aan het bedenken die het wat beter maken. En overweeg zelfs om volgend jaar de zelfgemaakte adventskalender die ik normaal in december uitpak, al in november te beginnen 😛
  De geverfde tegeltjesmuur is mooi gelukt! Erg mooie kleur ook. Goed om te zien dat het resultaat echt mooi is, want ik heb het hier thuis dus nog niet aangedurfd. Toch maar eens gaan verdiepen in verf…

 5. Wat leuk dat je een blauwe wc bril hebt zeg! Dat heb ik nog nooit gezien. Ik vind het origineel.

  Ik houd juist wel van november. Ik vind januari dan lastiger.

 6. Ik probeer juist uit de keuken te blijven dus aan mij heb je niks. Burrata? Geen idee, joh! Die designweek ziet er wel heel leuk uit. En die tegelverf is ook wel iets wat ik niet snel aan zou durven. Maar het ziet er prachtig uit!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Het privacybeleid en de gebruikersvoorwaarden van reCAPTCHA zijn van toepassing.