Nog een weekje vrij

Yes, eindelijk het diploma op zak! Maar dat was pas op vrijdag. Wat voorafging…

Op maandag kwam Daphne bijkletsen en zeep maken. Leuk om mee te experimenteren!


Die vierkante bruine is met koffie en cacao en ziet er chic uit, maar ruikt vreselijk. In die andere twee zit o.a. sinaasappelschil, kokosrasp, dropplant, lavendel, en korianderzaad.


Ik heb thuis net als iedereen een pannenkoekplant, maar Martijns exemplaar zou prijzen kunnen winnen. Kijk nou wat een beauty! Hoe krijgt hij het voor elkaar.

Op zoek naar iets feestelijks voor mijn diploma uitreiking. In de stad kon ik het écht niet vinden. Zo’n galajurk is niks voor mij. Glitter ook niet. Uiteindelijke bestelde ik online een jumpsuit waar ik wel vertrouwen in had qua model. Alleen zou ik hem zeker moeten inkorten, want ik ben 1.60 meter. Geen probleem, ik heb een naaimachine en ik heb ook precies de juiste kleur garen. Inderdaad paste het pak en inderdaad moest er een flink stuk vanaf. De schaar erin! Er moest zeker 8 cm stof af, daarna strijken en afspelden. En zomen maar! Eh…. de naald pakt de onderdraad niet op. Wat doe ik nou verkeerd? Ik heb een uur zitten zwoegen, zweten, opnieuw proberen, maar zonder succes.

Plan B dus.

Broekspijpen in de schoenen gepropt. Ha, dat ziet er eigenlijk verrassend goed uit. Opgelost!!
Alleen zoals je al op de eerste foto kon zien, was alle moeite eigenlijk voor niets, want bij aankomst kregen we een toga aangemeten en die moest de hele ceremonie ook aan blijven. Juist. Nou ja, mijn pak loopt niet weg en misschien leg ik er ooit nog een zoom in ook.

Dan nog een allerlaatste weekend vrij en vandaag weer aan het werk. Er wachten 159 ongelezen mails en nog meer appjes op me. Wish me luck.

5 Replies to “Nog een weekje vrij”

  1. Mooi pak inderdaad! En mooie schoenen ook :)) En die zeep met koffie en cacao leest nochtans alsof die goed zou moeten ruiken. Jammer dat het tegenvalt!

  2. Gefeliciteerd met je diploma! En met je jumpsuit! Ik vind hem prachtig! En ik weet er niet veel van.. maar als je draad aan de onderkant niet goed gaat, zit er aan de bovenkant iets niet goed gespannen. Maar ik herken het gepruts…

  3. Je ziet / zag er prachtig uit. Ik had ook aandacht voor je ‘hoedje’. Ik mail soms met Martijn. Ik hoop dat hij geen haaien en ribben aanvalt. Ik vind het niks, zo onder water. Ik ben van het principe: vogels in de lucht, mensen op de grond en vissen in het water. Geen grensoverschrijding en als het niet nodig is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Het privacybeleid en de gebruikersvoorwaarden van reCAPTCHA zijn van toepassing.