Nachtelijk Rotterdam en de wraak van mijn fiets

Ik heb deze brug al honderdduizend keer gefotografeerd, onder allerlei weersomstandigheden. Altijd prachtig.

We hadden ook een paar mooie zonsopkomsten (met aansluitend veel water in de sloot).

Daarna kwam de kou.

Normaal pak ik vaak de fiets, maar de afgelopen week liep ik veel. Donderdagavond liep ik van een gezellig etentje met collega’s door de stad naar huis.

Dit vind ik zo knap! Met twee simpele lijnen staat er een compleet dier.

En waar komen opeens al die daklozen vandaan?? Ik telde wel elf buitenslapers. Niet normaal!
Het viel me wel op dat ze vrij dikke luchtbedden en fatsoenlijke slaapzakken hadden, op een enkeling na. De volgende dag las ik dat het een georganiseerde ‘Sleep-out’ was om aandacht te vragen voor daklozen.

Nou, missie geslaagd wat mij betreft want het idee van buiten moeten slapen in de kou bleef maar door mijn hoofd spoken. Op zaterdag kocht ik twee bananen en een zak cashewnoten voor de dakloze man die voor de supermarkt zat. Hij gebaarde of ik een jas voor hem had, want “frio”… Hij had het koud. “Sorry” zei ik, “ik kan je verder niet helpen.”

Maar Martijn wilde zijn oude winterjas wel doneren dus de volgende dag ging ik terug met zijn winterjas. Geen man te bekennen. Via mijn werk kon ik de jas gelukkig alsnog inleveren om iemand een klein beetje extra warmte te bezorgen.

Door al dat lopen had ik blijkbaar mijn fiets beledigd, want terug op het zadel, kreeg ik meteen een lekke band. šŸ™

Pppfff… fijn klusje voor de zondag.

6 Replies to “Nachtelijk Rotterdam en de wraak van mijn fiets”

 1. Haha, een beledigde fiets! Ergens grappig na al dat lopen, maar natuurlijk ook niet echt fijn als je hem net dan nodig hebt…

 2. Zo mooi de brug!
  En ja, elk jaar weer zo heftig vind ik dat… de kou en de mensen die buiten slapen. Wat fijn dat jullie uiteindelijk toch nog een jas hebben kunnen doneren. Dat proberen wij ook zo vaak mogelijk te doen!
  Haha, je fiets gelijk op z’n banden getrapt šŸ˜‰

 3. Ik zie het echt totaal niet, welk dier staat er? :p
  Mooi dat jullie proberen helpen, ik vind dat ook altijd zo heftig als ik mensen buiten zie slapen. Gelukkig komt dat bij ons in de buurt niet echt voor.

 4. Verschrikkelijk als er mensen buiten moeten slapen en inderdaad goed dat er aandacht voor wordt gevraagd.

  En wat een mooie zonsopkomsten!

 5. Wat een mooie foto’s! Ik heb die slaapzakken voor daklozen ook voorbij zien komen. Een mooi initiatief maar triest blijft het. Lief van Martijn dat hij zijn jas wel wilde doneren!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Het privacybeleid en de gebruikersvoorwaarden van reCAPTCHA zijn van toepassing.