Mugarm

De klamboe hangt! We hebben er een gekocht die je aan vier hoekpunten moet bevestigen en niet aan één punt in het midden. Dus in plaats van een Tipi, zoals neeflief zou zeggen, ontstaat er dan een vierkante tent.
Even testen hoe dat ligt, zo onder een klamboe. Nou, dat valt helemaal niet tegen! Het benauwende gevoel dat ik verwacht, blijft uit en ik voel me als een kind in een zelfgebouwde hut.
Alleen… ik ben nog niet gerust op de vele openingen die er zijn. Totaal bestaan de zijkanten uit 8 losse gaasdoeken die elkaar weliswaar overlappen, maar spleten liggen duidelijk op de loer.
Ik slaap onrustig in, ik droom over muggen of hoor ze echt, maar dat kan niet, dus ik slaap weer verder. Tot ik wakker word van de jeuk: een verse muggenbeet. Ik denk nog steeds dat dit niet kan, maar ik voel me niet meer veilig in onze hut.
Dan hoor ik hem luid en duidelijk: een zoembeest! Licht aan. Er zit er eentje op de buitenkant van het net. Die zal het dan wel zijn geweest. (Hoe ik dan aan die muggenbeet kom… ach, logica is ‘s nachts ver te zoeken) Maar weer proberen te slapen. Weer jeuk, weer gezoem. Nu zit er echt een binnen. De indringer!

De mugloze nacht waar ik me op verheugde, bleef dus uit. Maar met slechts één mug en drie muggenbeten is de nacht toch op zijn minst mugarm. Nu nog 6 openingen dichtnaaien en dan wordt onze tent een onneembaar fort.

6 Replies to “Mugarm”

  1. kun je niet beter een hor kopen? werkt voortreffelijk en geen last van muggen!!

  2. Kan wel, maar ik (gaat over mijn muggenparadijs 😉 ) heb een dubbele balkondeur en volgens mij werkt dat niet zo goed met een hor. Daarnaast is een klamboe ook veel leuker! 😛

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Het privacybeleid en de gebruikersvoorwaarden van reCAPTCHA zijn van toepassing.