Mop

Iedere keer dat ik één van mijn buren met emmers sop in het trappenhuis in de weer zie, voel ik me schuldig dat ik daar nooit schoonmaak. Mijn excuus: ik heb geen mop, en om nou op mijn knieën alle verdiepingen af te werken, gaat me toch te ver. Bovendien: wat mij betreft betaal ik tien euro per maand extra huur, zodat ze er een schoonmaakbedrijf op kunnen zetten. Maar dat willen mijn buren niet.
In elk geval, dit weekend zou het er van komen: zaterdag was ik in de stad en zou ik een mop aanschaffen en dan kon ik zondag het trappenhuis doen. Dat kwam mooi uit, want het was nogal smerig.
Zaterdagochtend stond ik in mijn gang mijn schoenen aan te trekken om de deur uit te gaan toen een sterke citroengeur mijn neus binnendrong.

Te laat!

De mop heb ik alsnog gekocht hoor, na een half uur wikken en wegen in Blokker. Uiteindelijk is de keus gevallen op een Leifheit wringmop waar je geen speciale emmer voor nodig hebt. Misschien kan ik straks nog wat morsen op de trap.

5 Replies to “Mop”

  1. Onze overbuurvrouw slaat ELKE OCHTEND om kwart over zes ‘s ochtends keihard haar mat uit tegen haar gevel. Daar word ik altijd heel erg wakker en heel erg chagrijnig van. Dat is toch niet nodig – elke ochtend? Daarna neemt ze, in haar pyama, de buitenkant van de kozijnen af met een doekje – ELKE OCHTEND!!
    Wat ik daarmee zeggen wil? Dat sommige mensen gewoon niks beters te doen hebben en het leuk vinden om het trappenhuis schoon te maken. Als jij dat een keer zou doen, zouden ze daar misschien alleen maar teleurgesteld van raken.

  2. Je kunt natuurlijk ook even overleggen. Maar zolang ze niet elke keer giftig naar je loeren, of jouw stukje overslaan, zou ik het mooi zo laten!

  3. @David: Ik had in Zwijndrecht ook een buuv die elke ochtend om een uurtje of 6 stond te poetsen… Moet toch iets dwangneurotisch zijn dat moeilijk te onderdrukken is 😕

    @Mara: Ik zou een fles Cola Light in het trappenhuis zetten en er daarna een rolletje Mentos in gooien. Vervolgens maken dat je wegkomt…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Het privacybeleid en de gebruikersvoorwaarden van reCAPTCHA zijn van toepassing.